Un VIRUS HIBRID creat în China ar putea DISTRUGE OMENIREA

Reputatul cercetător britanic, lordul May, i-a acuzat pe cercetătorii chinezi că, în ambiţia lor "oarbă" de a crea un vaccin eficient împotriva gripei aviare, au reuşit de fapt să creeze un nou virus "hibrid", a cărui răpândire care ar putea scăpa de sub control şi ar provoca o pandemie ucigaşă.

RomaniaTV.net
03 mai 2013, 21:02
Un VIRUS HIBRID creat în China ar putea DISTRUGE OMENIREA

Virusul „hibrid” conţine tulpini amestecate de gripă aviară şi gripă umană. Acest virus ar putea „scăpa” din laboratoarele chinezilor şi s-ar putea răspândi cu repeziciune, făcând dezastru în lume, acest lucru putând însemna pierderea a milioane de vieţi, scrie Daily Mail.

Aceste dezvăluiri se produc în contextul în care China se confruntă cu o epidemie severă de gripă aviară. Profesorul Hualan Chen, directorul Laboratorului National Avian Influenza Reference de la Institutul de Cercetare Veterinatră Harbin, a amestecat în mod deliberat virusul gripei aviare, H5N1, extrem de letal, dar atât de uşor de transmis la om la om, cu o altă tulpină, H1N1, din 2009, a virusului gripei, care este puternic infecţios pentru oameni. 

Cercetătorii spun însă că acest amestec ar putea duce la prepararea unui vaccin eficient împotriva gripei la om. Studiul cercetătorilor a fost publicat în revista Science Express. Temerile cele mai mari sunt ca virusul mutant ar putea să scape, practic, din laboratorul securizat al cercetătorilor şi să se răspândească la nivel global.