Chinezii nu vor mai mânca câini! O nouă lege interzice creşterea câinilor pentru consumul uman

China a interzis oficial prin lege creşterea câinilor în ferme pentru consumul uman. Decizia luată de Ministerul chinez al Agriculturii, a bucurat din plin organizaţiile pentru protecţia animalelor. 

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 15:32
Chinezii nu vor mai mânca câini! O nouă lege interzice creşterea câinilor pentru consumul uman

Potrivit catalogului „de resurse genetice pentru şeptel şi păsări de curte”, sunt menţionate doar 33 de specii care pot fi crescute pentru consumul uman, iar cele care nu se regăsesc în listă fiind interzise implicit. Ministerul chinez al Agriculturii oferă totuşi într-o notă o explicaţie asupra excluderii din listă a câinilor, în timp ce carnea acestora continuă să fie consumată într-o mică măsură în unele părţi ale Chinei.

”Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) nu include câinii în rândul şeptelului în statisticile sale. Odată cu trecerea timpului, ideile oamenilor asupra civismului şi obiceiurilor umane s-au schimbat constant, şi unele obiceiuri tradiţionale cu privire la câini de asemenea se vor schimba”, se menţionează în respectiva notă.

Citeşte şi: Pieţele de animale, deschise în plină pandemie. Imaginile provoacă fiori şi în vremuri normale FOTO

Decizia autorităţilor chineze vine în urma criticilor privind comercializarea de animale exotice şi sălbatice în pieţe cum este cea din Wuhan, considerată a fi la originea pandemiei de COVID-19.

Organizaţiile de protecţie a animalelor au salutat decizia guvernului de la Beijing, avertizând însă că în China mai sunt multe de făcut pentru a combate maltratarea animalelor.

Citeşte şi: China declară câinii animale de companie, care nu trebuie mâncate, şi ar putea pune capăt comerţului cu carnea acestora

Colectivul Humane Society International consideră că aceasta semnalează dorinţa chinezilor de a pune capăt comerţului cu câini şi pisici, conform estimărilor acestei organizaţii în fiecare an în China sacrificându-se pentru consumul uman circa 10 milioane de câini şi 4 milioane de pisici.

Unele provincii chineze au început deja să ofere subvenţii crescătorilor de specii de animale exotice pentru a renunţa la aceste activităţi şi a se dedica creşterii animalelor permise de Ministerul Agriculturii sau să cultive fructe şi legume.