Chinezul care a trăit 256 de ani îţi spune secretul pentru o viaţă lungă

Lee Ching-Yuen s-a născut în 1677 şi a decedat în data de 6 mai 1933, ceea ce înseamnă că a trăit timp de 256 de ani. Bărbatul a fost negustor de plante medicinale, profesor de arte marţiale şi consilier tactic.

RomaniaTV.net
14 sept. 2015, 12:31
Chinezul care a trăit 256 de ani îţi spune secretul pentru o viaţă lungă

El a afirmat că s-a născut în anul 1736, dar presa străină scrie că există informaţii şi documente care dovedesc că s-a născut în 1677 şi că a trăit 25 de ani.Dacă ar fi fost adevărat ceea ce pretindea bărbatul chinez, atunci el ar fi avut 197 de ani atunci când a murit, aşa că în ambele cazuri el a trăit cea mai lungă viaţă din istoria omenirii. Imediat după el, în acest top al longevităţii, a fost franţuzoaica Jenny Kalment, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile.

Lee Ching-Yuen s-a născut în oraşul Qijiang Xian din provincia chineză Sichuan. În 1930, profesorul Wu Chung-Chieh Cheng a descoperit documente guvernamentale care conţineau informaţii din anul 1827, în care autorităţile îl felicitau pentru cea de-a 150-a zi de naştere. Profesorul a găsit, de asemenea, documente în care autorităţile îl felicitau pe Li Ching-Yen pentru cei 200 de ani ai săi, în anul 1877.

Consătenii acestui bărbat spun că el obişnuia să culeagă plante şi ierburi în munţi de mai bine de 10 ani şi că, de asemenea, a predat metode şi tehnici pentru longevitate.

Bărbatul chinez a trăit ghidându-se după o dietă specială, mâncând numai ierburi şi plante şi consumând vin de orez. Aşa a supravieţuit în primii 40 de ani din viaţa sa, iar în 1749, atunci când avea 71 de ani, bărbatul s-a mutat în Kai Xian pentru a se înrola în armata chineză ca profesor de arte marţiale şi pe post de consilier tactic.

Unii oameni spun că bărbatul ar fi murit din cauze naturale, dar alţii se îndoiesc, deoarece se spune că înainte de a muri, Lee Ching-Yuen ar fi spus: „Am făcut tot ce am avut de făcut în lumea asta, iar acum mă voi duce acasă.”

Lee Ching-Yuen a vândut plante medicinale şi fructe de pădure, împreună cu alţi negustori chinezi de plante . Se spune că în cei 256 de ani în care a trăit, s-a căsătorit de 23 de ori şi a trăit mai mult decât soţiile sale.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.