Chipsuri retrase de la vânzare din magazinele Mega Image din cauza conținutului ridicat de acrilamidă

Un sortiment de chipsuri a fost retras de la vânzare din magazinele Mega Image deoarece au un conținut ridicat de acrilamidă, substanță dăunătoare.

07 feb. 2023, 19:15
Chipsuri retrase de la vânzare din magazinele Mega Image din cauza conținutului ridicat de acrilamidă
Chipsuri contaminate retrase de la vânzare

Mega Image a scos de la vânzare un sortiment de chipsuri după ce s-a descoperit că au un conținut mult prea ridicat de acrilamidă. Cei care au cumpărat acest produs sunt sfătuiți să nu îl consume.

Conform Autorității Nașionale Sanitar-Vetrinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), lanțul de magazine a retras produsul Terra Chips Stripe&Blue 110 grame, lot 228 A3, cu termenul de valabilitate 29/03/2023 de la vânzare.

Citește și: Chipsuri de cartofi sau de legume? Nutriționistul Mihaela Bilic explică ce variantă e mai bună pentru siluetă

„Rechemarea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea fornizorului, constatându-se un conținut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, transmite ANSVSA.

Clienții care au apucat să cumpere produsul nu trebuie să îl consume și sunt rugați să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde l-au achiziționat, cu bonul fiscal, până la data de 17 martie.

Citește și: Vești bune pentru pacienții care suferă de boli rare! Opt medicamente, pe lista compensatelor și gratuitelor

Acrilamida este o substanță oxidantă, dăunătoare, rezultată din degradarea amidonului, de obicei în urma procesului de prăjire la temperaturi foarte ridicate.