Chirurg din Ploieşti, avertisment despre lipsa materialelor de protecţie împotriva coronavirus. „Vom fi contaminaţi”

Dr. Dan Oprea, care este chirurg la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, susţine că medicii şi restul personalului sanitar sunt în pericol de a fi contaminaţi cu noul coronavirus în cazul în care trebuie să opereze un pacient infectat cu COVID-19. Motivul: cadrele medicale au un echipament de protecţie "incomplet, deci nesigur".

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 15:10
Chirurg din Ploieşti, avertisment despre lipsa materialelor de protecţie împotriva coronavirus. „Vom fi contaminaţi”

Chirurgul a publicat duminică pe Facebook un mesajul care l-a primit de la un prieten din care reiese că la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Ploieşti a fost adus un pacient suspect de coronavirus. Bărbatul are simptomele unei litiaze biliare şi temperatură de peste 38 de grade, conform News.ro.

Conform mesajului, alte spitale din judeţ ar refuza să primească pacientul. Acesta nu a fost testat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti pe motiv că nu există un aparat care să depisteze rapid dacă pacientul este infectat cu noul coronavirus.

Avertismentul unui medic din Suceava, despre coronavirus. „E Satana, e ceva de pe altă lume. E un virus teribil”

Medicul Dan Oprea a precizat că este de gardă, duminică, la spitalul din Ploieşti şi a atras atenţia atenţia că medicii şi restul personalului sanitar sunt expuşi dacă aceşti pacient va trebui operat, mai ales dacă nu se ştie dacă este contaminat. Chirurgul suţine că echipamentul de protecţie pus la dispoziţie cadrelor medicale este „incomplet, deci nesigur”.

„Eu sunt de garda astăzi , la Chirurgie-SJU Ploieşti . Am întrebat la sală daca avem echipament de protecţie. Avem, dar incomplet , deci nesigur. Dacă trebuie să operăm, vom fi contaminaţi . Nu s-a sinchisit nimeni , până astăzi, să ne facă un instructaj, măcar elementar.
Management de spital, managementul unor astfel de situaţii, ZERO !!!! Avem poliţie şi armată pe străzi, să oblige oamenii să stea în casă şi să încaseze amenzi. În spital nu este nimeni care este în stare să gestioneze această pandemie. Este stare de urgenţă , pentru cine ????!!! Fiecare face ce vrea muşchiul lui.
Unde sunt epidemiologii , cei de la protecţia muncii , managerii , (avem aşa ceva ???). În case ca şoarecii ….. rezolvă problemele prin telefon . Au familii şi au dreptul la sănătate !!!??!!! DAR NOI ??? Avem doar obligaţii ??? Nu avem dreptul la protecţie , la sănătate ????? Se testează 10000 de bucureşteni , pentru că aşa vor unii profesionişti din sănătate , ministerul se delimitează de această acţiune …. este anarhie , sau ce ?? Mai exista instituţii ale statului valide şi apte să acţioneze ??? Exista o strategie , un plan de acţiune articulat şi coerent ???? Sau , Dumnezeu cu mila ?? Cum facem? Ştie cineva?”, scrie chirurgul Dan Oprea pe Facebook.

Potrivit sursei citate, nu este pentru prima dată când medicul Dan Oprea atrage atenţia asupra unor nereguli în ceea ce priveşte modul în care este condus Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.

În 2014, Oprea acuza public lipsa unor materiale sanitare şi medicamente, aparatura defectă pusă la dispoziţia medicilor, dar şi faptul că în spital există infecţii nosocomiale. La acea vreme, managerul de la acel moment al unităţii sanitare, Adrian Strâmbeanu, a demisionat, la solicitarea lui Raed Arafat şi a ministrului de resort aflat în funcţie în acel moment. Ulterior, managerul demisionar a fost angajat la Direcţia de Sănătate Publică Prahova, la compartimentul „Promovarea sănătăţii”. În prezent, Adrian Strambeanu nu mai apare pe lista funcţionarilor publici şi a personalului de conducere din cadrul DSP Prahova.

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. Cea mai neagră zi, 308 cazuri noi, ne apropiem galopant de scenariul 4. 31 de pacienţi în stare critică