Şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a IBCV Timişoara, reţinut. Cerea şpagă pacienţilor pentru a-i opera

Chirurgul cardiolog şpăgar de la Timişoara a fost reţinut pentru 24 de ore. Medicul Marinel Gaşpar cere spagă pacienţilor sau aparţinătorilor acestora pentru a-i trata sau opera. Ar fi primit sume cuprinse între 100 și 2.000 de euro de la șase pacienți.

27 sept. 2022, 09:49
Şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a IBCV Timişoara, reţinut. Cerea şpagă pacienţilor pentru a-i opera

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore a şefului Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara, inculpatul Marinel Gaşpar, pentru luare de mită. Anchetatorii susțin că, între 19 și 26 septembrie, chirurgul ar fi primit de la șase pacienți diverse sume de bani, în lei sau valută, cuprinse între 100 și 2.000 de euro.

Citeşte şi: Medic celebru de la Spitalul Militar, prins cu bani şi bijuterii de 300.000 de euro în birou! Ce şpagă cerea pentru o operaţie

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 19 – 26 septembrie, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Timişoara (IBCV – n.r.) în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro şi 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu”, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Citeşte şi: Raed Arafat, avertisment crunt pentru români. De ce este, de fapt, sistemul medical în criză

Medicul chirurg este acum urmărit penal şi procurorii cer arestarea preventivă pentru 29 de zile.

Pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul DGA – Structura Centrală, SJA Arad, SJA Timiş şi al serviciilor de specialitate din cadrul DGA.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Chirurgul cardiolog Marian Gașpar, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară Timişoara, a fost săltat luni de polițiștii DGA, care au descins la sediul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, pentru a-i percheziționa biroul. Controlul a venit în urma unui flagrant organizat de anchetatori, în timpul căruia medicul ar fi primit suma de 1.000 de euro de la un pacient.