Chiţoiu: CEC nu şi-a îndeplinit ţintele, Gheţea va fi schimbat. Vom introduce un sistem dualist

Ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu a declarat că vor apărea modificări uriaşe la nivelul băncii CEC. Mai precis, va fi introdus un sistem dualist de management, cu un directorat format din cinci membri, şi un consiliu de supraveghere alcătuit din şapte membri. Ceea ce înseamnă că Radu Gheţea, actualul preşedinte al băncii, va fi înlocuit.

09 dec. 2013, 13:48
Chiţoiu: CEC nu şi-a îndeplinit ţintele, Gheţea va fi schimbat. Vom introduce un sistem dualist

În plus, Chiţoiu a mai spus că CEC nu şi-a îndeplinit nivelul de creditare din ţinta asumată pentru acest an.

„Nivelul de creditare este la 93% faţă de ţinta asumată. În plus, banca este pe pierdere netă. Va fi modificată structura de conducere a CEC-ului. Am propus un sistem dualist, directorat şi consiliu de supraveghere, aşa cum e în peste 20 de bănci din România”, a spus Chiţoiu.

Întrebat dacă această modificare include şi concedierea actualului preşedinte Radu Gheţea, ministrul a lăsat să se înţeleagă că se va întâmpla acest lucru. „Când vom aplica acest sistem dualist de management, suntem obligaţi să angajăm personal nou, iar în funcţie de CV-urile pe care le vom primi, vom face angajări. Domnul Gheţea îşi poate găsi un loc în cadrul băncii”, a adăugt ministrul.

Noul statut va fi aprobat până la finele acestui an şi va intra în vigoare de la începutul lui 2014.

VEZI SI:

Gheţea, după audierea în Comisia de buget-finanţe: Mi s-au cerut date statistice