Chiul masiv la Senat: şedinţa a fost sistată din lipsă de cvorum

Şedinţa plenului Senatului de miercuri a fost sistată ca urmare a faptului că, în urma apelului nominal, preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru, vicepreşedintele social-democrat al Senatului, a constatat că nu s-a întrunit cvorumul necesar, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 07:33
Chiul masiv la Senat: şedinţa a fost sistată din lipsă de cvorum

Deşi apelul nominal a fost reluat de mai multe ori, doar 85 de senatori şi-au înregistrat prezenţa. Cvorumul necesar este de 87 de senatori.

Liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a luat cuvântul după anunţarea prezenţei în sală, solicitând suspendarea şedinţei.

‘Dacă nu reuşim nici la ora 9,35 să fim în sală, conform Regulamentului, vă rog să suspendaţi şedinţa şi venim marţi. Vom lucra marţi, miercuri, joi şi vineri’, a spus Sârbu de la Tribuna Senatului.

Senatorii au aprobat, la începutul acestei săptămâni, ca şi ziua de miercuri să fie destinată legiferării, întrucât un număr considerabil de acte normative riscau să treacă de Senat prin adoptare tacită.

Senatorii şi-au propus, în acest sens, ca miercuri să legifereze începând cu ora 9,00 până la finalizarea ordinii de zi, pe care figurau înscrise 54 de propuneri şi proiecte de lege.