Chivu explică de ce s-a retras din naţională: Fizic, nu mai puteam

Fostul căpitan al naţionalei României, Cristi Chivu, a explicat, marţi, că a ales să se retragă din prima reprezentativă pentru că nu mai putea evolua la nivelul la care i se cerea.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 19:09
Chivu explică de ce s-a retras din naţională: Fizic, nu mai puteam

Fotbalistul Cristian Chivu, de la Internazionale Milano, a participat, marţi, la Ambasada Italiei, la lansarea cărţii „Un vis de fericire – cooperarea socială italiană în România”. Cu acest prilej, el a vorbit şi despre motivele care l-au determinat să se retragă din echipa naţională a României, ale cărei meciuri continuă să le urmărească. „M-am retras de la naţională pentru că fizic nu mai puteam. Mi-e greu pentru că am trecut prin atâtea operaţii şi accidentări, aia de la cap a fost una majoră, şi pentru că am o vârstă la care simt că nu mai pot să ajut aşa cum o făceam acum câţiva ani. Simt că nu mai pot da tot ce vreau eu şi e mai bine să-i laşi pe ceilalţi mai tineri„, a spus Chivu.

Totuşi, fostul căpitan al „tricolorilor” a precizat că vrea să mai joace fotbal „încă 2-3 ani” şi a refuzat să răspundă dacă va rămâne sau nu la Inter Milano, club cu care îi expiră contractul în această vară şi cu care nu a semnat încă vreo prelungire.

Cum România nu va fi prezentă la turneul final al Euro 2012, Chivu a declarat că va ţine cu Italia şi Olanda, ţări în care a jucat în cea mai mare parte a carierei sale, la AS Roma şi Inter Milano, respectiv la Ajax Amsterdam.