Christoph Daum, prima REACŢIE despre preluarea echipei naţionale a ROMÂNIEI

Christoph Daum (62 de ani) are şanse mari de a fi alesul FRF pentru funcţia de selecţioner al României. Daum a câștigat titlul în Bundesliga, cu VfB Stuttgart, în 1992, şi Supercupa Germaniei, tot cu Stuttgart, un an mai târziu, titlul cu Beşiktaş, în Turcia, în 1995, Supercupa Turciei, cu aceeași echipă, dar în 1994, două titluri consecutive cu Fenerbahce 2004, 2005, precum și eventul cu Austria Viena în 2003.

05 iul. 2016, 10:27
Christoph Daum, prima REACŢIE despre preluarea echipei naţionale a ROMÂNIEI

Christoph Daum care nu a negat că ar fi în negocieri cu oficialii FRF, dar s-a ferit să confirme că va sta pe banca tehnică a „tricolorilor”.

„Întotdeauna primesc telefoane. Jurnaliştii belgieni m-au întrebat dacă sunt în negocieri cu naţionala lor, pentru că există multe zvonuri despre Marc Wilmots. Am fost sunat şi din Grecia, fiindcă acum câteva luni am avut negocieri cu reprezentativa de acolo. Am fost întrebat dacă este adevărat. Apoi m-au sunat oamenii şi m-au întrebat dacă am ofertă din Croaţia sau din Elveţia. Sincer vă pot spune că nu voi comenta niciodată o ofertă înainte de a semna. Nu voi discuta despre o ofertă până se va semna contractul. Pot să vă spun doar că este adevărat faptul că nu am semnat nimic până acum”, a spus Daum pentru Digi Sport.

Daum crede că România se aseamănă mult cu Turcia și spune că fotbalul nostru face parte dintre primele 25 de campionate din lume: „România este o ţară fanatică din punct de vedere fotbalistic. Seamănă, poate, cu Turcia, aţi văzut ce nebunie este acum în Islanda. Fotbalul este foarte important în multe ţări, este sportul numărul unu în lume, nu ştiu care este locul României în clasamentul mondial, dar cred că este în primele 25 echipe din lume”.

Daum a fost implicat într-un imens scandal care a bulversat lumea fotbalului mondial în vara lui 2000. Pe vremea în care o pregătea pe Bayer, Daum a primit oferta de a deveni selecționer al Germaniei, dar planul s-a năruit asemenea unui castel de nisip. Fostul președinte al celor de la Bayern Munchen, Uli Hoeness, a dezvăluit în mass-media vremii că „Daum este consumator de droguri”. A fost doar începutul tăvălugului, pentru că nu a mai durat mult până au apărut și alte informații legate de Daum, consumul de droguri și orgii cu prostituate. Daum a negat inițial, dar a recunoscut totul un an mai târziu, după ce a fost pus în fața unor probe clare.