Cifră de afaceri de peste 22 milioane euro pentru Renania în 2011

Compania Renania, furnizor de echipamente de protecția muncii, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri similară cu cea obținută în 2008.

25 ian. 2012, 10:19
Cifră de afaceri de peste 22 milioane euro pentru Renania în 2011

Cifra de afaceri înregistrată de companie în 2011 a fost de 22,2 milioane euro, în creștere cu 21% față de 2010. Afacerile rulate anul trecut se apropie de nivelul maxim înregistrat în 2008, de 22,3 milioane de euro, a anunțat compania.

„Anul 2008 și contracția economică au marcat schimbarea modelului de afaceri cu care am operat. Din 2009 am demarat un proces amplu de reevaluare a organizației și de dezvoltare a resurselor interne, care a început să producă rezultate. Eforturile au fost concentrate în principal pe reorganizarea și extinderea echipei de vânzări și pe creșterea capacităților acesteia. Ne aflăm în situația de a atinge performanța record din 2008, grație programelor de dezvoltare profesională a forței de vânzări și de customer service pe care le-am derulat și care au fost intensificate anul trecut”, a declarat Orlando Szasz, directorul general Renania.

Piata de profil a înregistrat un ușor reviriment față de 2010, cu o creștere de 5-10%, la circa 80 milioane euro. Pe fondul informațiilor pozitive de la nivel internațional și local cu privire la revenirea economică, domeniul a înregistrat o evoluție pozitivă în primul semestru din 2011, potrivit datelor companiei.

A doua parte a anului a marcat însă o stagnare a vânzărilor, ca reacție directă la instabilitatea financiară, scăderea încrederii în zona Euro și a efectelor posibile asupra economiei autohtone. Evoluția slabă din semestrul doi a fost determinată și de temperaturile ridicate ale vremii în aceasta perioadă, situație care a amânat achizițiile sezoniere.