Cimitirul din Vaslui, „răscolit” în căutarea unui cetățean dispărut subit. Ce s-a întâmplat cu Vasile, de fapt

Caz real din Vaslui. Vasile, un bărbat în vârstă de 56 de ani care fusese internat în spital, dispăruse fără urmă de cinci zile. Fratele său, Eugen, a pornit în căutarea sa, inclusiv la cimitir. 

11 aug. 2023, 08:27
Cimitirul din Vaslui, „răscolit” în căutarea unui cetățean dispărut subit. Ce s-a întâmplat cu Vasile, de fapt

Vasile, cetățeanul din Huși, obișnuia să-și petreacă timpul prin cimitirele din Vaslui. Astfel, pentru că nu a mai dat vreun semn de viață, familia bărbatului s-a gândit că cetățeanul internat în spital s-a ușchit, ori a ieșit să se plimbe printre morminte, deci că tot la cimitir a ajuns, într-un fel sau altul.

Eugen a luat la pas cimitirele, dar nu l-a găsit pe Vasile. De asemenea, el a fost și la Poliție, pentru a discuta cu agenții. Tot nu a reușit să deslușească misterul dispariției fratelui său.

„Am căutat peste tot, am scotocit în tot cimitirul. Și polițiștii au căutat. Ultima dată a fost dus la spitalul Huși, cu Ambulanță. După 5 ore au spus că l-au externat, atât”, susțin apropiații bărbatului dat dispărut, citați de VremeaNouă.ro.

Apoi, Poliția a descoperit că Vasile era internat în alt spital, din Iași, la Sfântul Spiridon.

„Cum de cei de la spitalul Huși nu ne-au putut spune că e trimis la Iași? Am mai pus Poliția pe drumuri, au căutat oamenii peste tot, prin cimitir, pe la spitale. Eu cred că dacă ești amărât, nu are nimeni răbdare să vorbească cu tine, să îti explice. Mulțumim mult polițiștilor din Huși, chiar ne-au ascultat și repede au trecut să vadă care este situația”, s-au plâns rudele lui Vasile.

Familia lui Vasile, cetățeanul din Vaslui dat dispărut: „Nu era nici mort prin boscheți, nici prin cimitir”

Apropiații cetățeanului din județul Vaslui răsuflă acum ușurați, după ce și-au făcut cele mai negre scenarii.

„Polițiștii s-au purtat foarte frumos, bravo lor! Am dat declarație, ne-au întrebat toate detaliile. Apoi au căutat, am fost și la cimitir să caute, cum le-am indicat noi. Au fost și la spital, iar apoi, din aproape în aproape, au aflat că Vasile nu era nici mort prin boscheți, nici prin cimitir, ci era la spitalul Sfântul Spiridon la Iași. Poliția Huși l-a găsit imediat. Ne-a spus să nu ne mai facem griji, că e la spital la Iași. Le mulțumim mult. Așa se face, așa se acționează! Cum să nu știe cei de la spital unde a plecat pacientul, greu de zis.

Vă dați seama că dacă de la spitalul Huși ne spunea că l-au transferat la spitalul din Iași sau că a ajuns acolo cum a ajuns – că doar singur nu avea cum să ajungă, că nu avea nici bani, nici telefon, nimic, ci sigur l-au trimis cu ambulanță, ne-am mai fi dus noi la Poliție să îl dăm dispărut? Mai puneam Poliția pe drumuri, mai scotoceam cu toții prin cimitir? Dar dacă au spus că l-au externat și atât, am zis că trebuie să vedem ce e cu el. Parcă intrase în pământ de cinci zile. Era normal să îl dăm dispărut. Cei de la Iași au spus că îl vor trimite înapoi la Huși”, au declarat rudele lui Vasile, potrivit sursei citate.