Cimpanzeul cu 47 de cromozomi, considerat veriga lipsă dintre primate şi oameni FOTO VIDEO

Oliver este un cimpanzeu special, adus din Africa în America în 1970 de antrenorii Frank şi Janet Berger, care l-au prezentat ca fiind legătura dintre oameni şi maimuţe (primate).

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 05:28

Anii ’70 au adus în America un număr de circ în care spectatorii aveau şansa de a-l întâlni pe Olover, un cimpanzeu special. Acesta era atât de diferit de alţi cimpanzei încât s-a crezut, şi aşa a fost şi prezentat de către proprietarul său, că este în parte om. 

Adus din Africa, din regiunea Congo, Oliver a fost prezentat la „veriga lipsă” dintre primate şi oameni. S-a afirmat chiar că acesta ar avea 47 de cromozomi, cu unul mai mult decât oamenii şi cu unul mai puţin decât cimpanzeii. În afara tuturor acestor şmecherii de marketing, Oliver chiar era un cimpanzeu special.

Oliver avea un aspect mult mai uman decât alţi cimpanzei, având chiar şi tendinţa de a cheli, iar părul de pe faţă era mult mai puţin decât în cazul altor exemplare. În afară de aspect, Oliver avea şi un comportament aparte. Mergea adesea pe picioarele din spate, avea o voce blândă şi ţipa rar, spre deosebire de alte primate, care se exprimă foarte strident, şi îşi adapta comportamentul în preajma femeilor. Pe lângă faptul că era foarte galant, învăţa foarte repede cum să folosească unelte, să facă treburi în gospodărie şi chiar a dezvoltat tabieturi umane, cum ar fi să bea cafea şi să fumeze trabuc.

Janet Berger, cea care l-a adus pe Oliver în America, împreună cu soţul Frank Berger, a declarat într-un interviu din 2016 că a fost nevoită să îl vândă pe Oliver, pentru că în jurul vârstei de 16 ani se pare că acesta se îndrăgostise de proprietara sa şi ar fi încercat chiar să se împerecheze.

Din 1989 şi până în 1996 Oliver şi-a petrecut viaţa într-o cuşcă de laborator, fiind testat de Buckshire Corporation, până când directoarea a fost de acord să-l cedeze unui sanctuar. Ultimii ani din viaţa şi i-a petrecut alături de o femelă cimpanzeu, Raisin, care i-a fost alături şi în 2012, când Oliver a murit în somn, la peste 55 de ani.

Citeşte şi: Margherita de la Clejani, probleme grave cu legea. Motivul şocant pentru care riscă un nou dosar penal