Cinci alimente care te ajută să scapi de celulită

Indiferent de vremea de afară, celulita ne dă mare bătaie de cap. Aspectul de coajă de portocală este unul dintre cele mai neplăcute și e bine să știi că ai la îndemână câteva arme demne de luat în seamă pe care le poți introduce în alimentația ta și cu care poți lupta împotriva celulitei.

RomaniaTV.net
18 iul. 2018, 09:33
Cinci alimente care te ajută să scapi de celulită

Ceaiul verde

Este absolut necesar în orice cură de slăbire pentru că el accelerează metabolismul și procesul de ardere a grăsimilor, reglând nivelul de glucoză din sânge. Îmbunătățește circulația sângelui datorită unor substanțe vasodilatatoare: teobromina și teofilina. De asemenea, ceaiul verde stimulează funcția cardiacă și are efect ușor diuretic ceea ce favorizează eliminarea toxinelor.

Conține antioxidanți valoroși care previn îmbătrânirea timpurie și degradarea celulelor, prelungind totodată durata de viață a fibrelor de colagen. Nu este de neglijat nici conținutul de cafeină care stimulează creierul și te energizează pentru o bună perioadă de timp.

Bea ceaiul verde zilnic, maxim 3 căni, neîndulcit. Găsești în comerț combinații diferite care îți vor încânta papilele gustative și mirosul: ceai verde cu iasomie, cu petale de trandafir, cu ghimbir, cu vanilie și multe, multe alte combinații.

Cerealele integrale

Toate cerealele pe care le ai la îndemână: grâu, ovăz, orz, orez integral, sunt aliați ideali în lupta împotriva celulitei deoarece reprezintă o sursă excelentă de fibre și carbohidrați cu indice glicemic foarte mic. Ferește-te de cerealele rafinate. Alege doar cereale integrale pe care le găsești la magazinele de tip Plafar.

Consumate regulat, cerealele integrale previn riscul de diabet, boli cardiovasculare, și reduc nivelul colesterolului din sânge. În acest fel pot reduce apariția celulitei: ai un organism hrănit corect și sănătos și grăsimile sunt ținute la distanță.

Fructele și legumele

Fac minuni consumate crude. Iată o listă cu cele mai bune fructe și legume care te ajută în lupta împoriva celulitei:

– Kiwi – are un conținut foarte ridicat de vitamina C și favorizează tranzitul intestinal

– Cireșele- au foarte puține calorii și efect diuretic

– Fructele de pădure – foarte puține calorii și multe fibre, flavonoide și minerale

– Ananasul – conține vitamina C și bromelaină, o enzimă ce favorizează digestia proteinelor

– Prazul – sărac în calorii și cu efect depurativ și diuretic

– Țelina – efect diuretic

– Ceapa – mărește nivelul colesterolului bun

– Roșiile – ideale pentru menținerea siluetei

– Morcovul – conținut crescut de betacaroten, magneziu și fibre

– Spanacul – cantitate mare de fibre, multe vitamine din complexul B și minerale

Apa

Acumularea de toxine în organism reprezintă una dintre cele mai comune cauze ale apariției celulitei. Ele reduc elasticitatea pielii și încetinesc circulația sanguină. Nu putem evita toxinele pentru că sunt prezente în absolut tot ceea ce reprezintă mediu înconjurător; așa că soluția este aceea de a le elimina.

Hidratarea prin consumul optim de apă are un rol esențial în detoxifierea întregului organism. Nu există o cantitate ideală pe care o pot recomanda: bea cât îți cere organismul. Totuși, dacă nu îți este sete, încearcă să ajungi undeva în jurul cantității de 1,5- 2 litri pe zi. Nu face abuz de apă! Doar dacă ai o activitate fizică intensă și organismul îți cere multă apă din cauza pierderii prin transpirație, atunci poți ajunge și la cantități mai mari. Sub nici o formă nu te forța să consumi 4-5 litri de apă într-o zi stând în casă în fața televizorului.

Pentru a avea rezultate foarte bune, reține că tot ceea ce schimbi în materie de alimentație pentru a scăpa de celulită nu are mare efect dacă nu este dublat de exerciții fizice. Fă-ți o rutină din a face sport, mai ales dacă ai un serviciu care îți solicită să stai pe scaun.