Cinci alimente pe care să le consumi înainte de a bea alcool! Cum să scapi de efectele de după beție

Dacă nu știai, înainte de a merge la o petrecere și de a bea un pahar cu alcool, există câteva sfaturi pentru ca a doua zi să nu îți dorești să nu fi pus gura pe băutură! Iată cele cinci alimente pe care trebuie să le mănânci înainte de a bea alcool!

09 apr. 2024, 22:18
Cinci alimente pe care să le consumi înainte de a bea alcool! Cum să scapi de efectele de după beție

Consumul moderat de alcool face parte din cultura românilor.

Citește și Cât alcool consumă Monica Tatoiu. „O sticlă de la 12:00 la 17:00 şi două-trei pahare până la 00:00. Măcar nu beau bere” VIDEO

Pentru a te bucura de experiența socială a consumului de alcool într-un mod responsabil și pentru a reduce riscul efectelor de a doua zi care sunt uneori infernale.

Pentru cei mai puțin cunoscători, există cinci alimente pe care ar trebui să le consumi înainte să bei alcool.

Ce să mănânci dacă urmează să consumi alcool

Ți-am pregătit o listă cu cinci alimente care pot ajuta la protejarea sănătății tale atunci când consumi alcool.

Carbohidrați complecși: Consumul de alimente bogate în carbohidrați complecși, precum pâinea integrală, orezul brun sau pastele integrale, poate ajuta la încetinirea absorbției alcoolului în sânge.

Acest lucru poate reduce riscul de intoxicație rapidă și poate menține nivelurile de zahăr din sânge stabile, ajutând la prevenirea stării de mahmureală.

Proteine slabe: Alimentele bogate în proteine slabe, cum ar fi carne de pui fără piele, pește sau tofu, pot ajuta la stabilizarea nivelurilor de glucoză din sânge și la menținerea senzației de sațietate.

Consumul acestor alimente înainte de a bea alcool poate contribui la încetinirea absorbției acestuia în organism și poate reduce riscul de efecte negative.

Grăsimi sănătoase: Consumul de grăsimi sănătoase, precum cele găsite în avocado, nuci sau ulei de măsline, poate ajuta la încetinirea absorbției alcoolului în fluxul sangvin.

De altfel, aceste alimente pot oferi, de asemenea, o sursă de energie pe termen lung, ajutând la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge stabile.

Fructe și legume bogate în apă: Consumul de fructe și legume bogate în apă, cum ar fi pepenele galben, castraveții sau roșiile, poate ajuta la hidratarea organismului și la compensarea pierderilor de lichide asociate cu consumul de alcool.

Deci, aceste alimente pot ajuta, de asemenea, la menținerea echilibrului electrolitic în corp și la prevenirea deshidratării.

Alimente bogate în antioxidanți: Consumul de alimente bogate în antioxidanți, precum fructele de pădure, spanacul sau broccoli-ul, poate ajuta la protejarea celulelor organismului împotriva stresului oxidativ indus de consumul de alcool.

Citește și Artistul celebru de la noi din țară care s-a luptat ani de zile cu dependența de alcool. A ajuns o epavă, dar a scăpat de viciu: „Mi-am dat seama că începe degradarea mea umană”

Antioxidanții pot contribui, de asemenea, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar, potrivit Ziare.com.