Artistul celebru de la noi din țară care s-a luptat ani de zile cu dependența de alcool. A ajuns o epavă, dar a scăpat de viciu: „Mi-am dat seama că începe degradarea mea umană”

Dependența de aclool reprezintă cu adevărat o boală, iar cei care trec prin așa ceva trebuie ajutați. Din păcate, această dependență nu ține cont de clasa socială, de meserie sau de venituri. Oricine poare pica în această plasă. Un artist celebru de la noi din țară și-a luat inima în dinți și a vorbit deschis despre această problemă, dar și despre cum a reușit să depășească acest episod cumplit din viața lui.
Alina Costache
21 ian. 2024, 15:00
Artistul celebru de la noi din țară care s-a luptat ani de zile cu dependența de alcool. A ajuns o epavă, dar a scăpat de viciu: „Mi-am dat seama că începe degradarea mea umană”
Artistul celebru de la noi din țară care s-a luptat ani de zile cu dependența de alcool. A ajuns o epavă, dar a scăpat de viciu: „Mi-am dat seama că începe degradarea mea umană”

Alexandru Pătrașcu s-a adâncit în dependența de aclool și a trăit în această problemă timp de 5 ani, distrugându-și întreaga existență. Într-un interviu acordat pentru Star Popular, acesta dezvăluie cum viața i s-a deteriorat, cine l-a salvat din ghearele dependenței de alcool și cum Irina Loghin a jucat un rol crucial în decizia sa de a renunța la băutură.

Citește și: Ajută sau nu alcoolul la digestie? Ce spune nutriţionista Mihaela Bilic, o să rămâi surprins!

La vârsta de 27 de ani, Alexandru a căzut pradă tentației alcoolului, bucurându-se pentru prima dată gustul băuturilor spirtoase, fără a putea anticipa că va deveni legat de pahar pentru următorii ani din viața sa. Inițial, consuma alcool pentru a adormi, dar obiceiul său s-a transformat într-o rutină zilnică, ajungând să bea până la 10 litri de bere pe zi. În cadrul interviului acordat pentru Star Popular, artistul împărtășește cu sinceritate perioada în care a fost prins în capcana alcoolismului și cum a reușit să pună capăt acestui ciclu distructiv.

”Sunt mândru că viața și Dumnezeu m-a ajutat să devin un model, din păcate, pentru foarte multă lume. Da, se poate spune alcoolic deși mă deranjau cei care îmi spuneau că am întrecut măsura, însă, primul pas pentru a repara e să recunoști: da, am fost alcoolic! Acum sunt mândru că pot să împărtășesc și o să spun ori de câte ori am ocazia această poveste. Nu e o prăpastie pe care nu poate s-o treacă cineva.”, și-a început povestea Alexandru Pătrașcu în interviul acordat pentru Star Popular.

Cu șapte ani în urmă, o tragedie a lovit familia artistului, când apartamentul lor a fost mistuit de flăcări, iar economiile lui Alexandru, în valoare de 60.000 de euro destinate achiziționării unei locuințe proprii, au fost reduse la cenușă. Acest eveniment a declanșat depresia, iar fără să-și dea seama, a căutat alinare în băuturile alcoolice. A început să se izoleze de prieteni și de lumea cu care obișnuise să trăiască, căutând noi prieteni care împărtășeau același viciu.

„Dintr-o dată nu m-a mai intereseat de nimic și de nimeni. Nu mai puneam preț pe nimic, mi-am dat seama de atunci că începe degradarea mea umană, conștient am fost din prima clipă. Am început să beau bere după bere, mergeam la petreceri. La început beam 3, 4 pahare și mă lua somnul, și când mergeam dimineața la emisiuni, la Etno, consumam ceva înainte.

Am prins, apoi, rezistență și am ajuns campion, în sensul că toți dormeau pe sub mese și eu rămâneam în picioare. Beam de când mă trezeam, non stop, a prost! Dar a început și șubrezirea, corpul meu se alcoolizase, moralul era la pământ, gândeam doar negativ. Alcoolul distruge tot ce înseamnă demnitate la un om!”, s-a confesat Alexandru Pătrașcu.

A ajuns într-un punct în care nu îi mai păsa de nimic! Cariera sa muzicală nu mai reprezenta o preocupare, iar transformarea sa dintr-un tânăr impecabil într-un individ neîngrijit era evidentă. A petrecut o perioadă semnificativă izolat în propria casă, refuzând să participe la evenimente și să onoreze invitațiile la concerte. Problemele financiare au accentuat starea sa dificilă, singura sa sursă de venit fiind reprezentată de împrumuturi.

„Când prietenii îmi spuneau că mă distrug, eu îi îndepărtam! Devenisem o legumă, nu mai aveam putere, nu mai eram în stare să fac nimic. Pur și simplu stăteam! Cei care trec printr-o astfel de problemă, primul pas e să accepți că ai o problemă! Trebuie să recunoști că miroși a băutură, că arăți în ultimul hal, că nu mai gândești limpede.”, a mai mărturisit artistul.

Citește interviul integral AICI

Citește și: Ce cantitate de alcool va permite Uniunea Europeană să consumi la volan. Noua limită de vârstă pentru carnet

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!