Artistul celebru de la noi din țară care s-a luptat ani de zile cu dependența de alcool. A ajuns o epavă, dar a scăpat de viciu: „Mi-am dat seama că începe degradarea mea umană”

Dependența de aclool reprezintă cu adevărat o boală, iar cei care trec prin așa ceva trebuie ajutați. Din păcate, această dependență nu ține cont de clasa socială, de meserie sau de venituri. Oricine poare pica în această plasă. Un artist celebru de la noi din țară și-a luat inima în dinți și a vorbit deschis despre această problemă, dar și despre cum a reușit să depășească acest episod cumplit din viața lui.

21 ian. 2024, 15:00
Artistul celebru de la noi din țară care s-a luptat ani de zile cu dependența de alcool. A ajuns o epavă, dar a scăpat de viciu: „Mi-am dat seama că începe degradarea mea umană”
Artistul celebru de la noi din țară care s-a luptat ani de zile cu dependența de alcool. A ajuns o epavă, dar a scăpat de viciu: „Mi-am dat seama că începe degradarea mea umană”

Alexandru Pătrașcu s-a adâncit în dependența de aclool și a trăit în această problemă timp de 5 ani, distrugându-și întreaga existență. Într-un interviu acordat pentru Star Popular, acesta dezvăluie cum viața i s-a deteriorat, cine l-a salvat din ghearele dependenței de alcool și cum Irina Loghin a jucat un rol crucial în decizia sa de a renunța la băutură.

Citește și: Ajută sau nu alcoolul la digestie? Ce spune nutriţionista Mihaela Bilic, o să rămâi surprins!

La vârsta de 27 de ani, Alexandru a căzut pradă tentației alcoolului, bucurându-se pentru prima dată gustul băuturilor spirtoase, fără a putea anticipa că va deveni legat de pahar pentru următorii ani din viața sa. Inițial, consuma alcool pentru a adormi, dar obiceiul său s-a transformat într-o rutină zilnică, ajungând să bea până la 10 litri de bere pe zi. În cadrul interviului acordat pentru Star Popular, artistul împărtășește cu sinceritate perioada în care a fost prins în capcana alcoolismului și cum a reușit să pună capăt acestui ciclu distructiv.

”Sunt mândru că viața și Dumnezeu m-a ajutat să devin un model, din păcate, pentru foarte multă lume. Da, se poate spune alcoolic deși mă deranjau cei care îmi spuneau că am întrecut măsura, însă, primul pas pentru a repara e să recunoști: da, am fost alcoolic! Acum sunt mândru că pot să împărtășesc și o să spun ori de câte ori am ocazia această poveste. Nu e o prăpastie pe care nu poate s-o treacă cineva.”, și-a început povestea Alexandru Pătrașcu în interviul acordat pentru Star Popular.

Cu șapte ani în urmă, o tragedie a lovit familia artistului, când apartamentul lor a fost mistuit de flăcări, iar economiile lui Alexandru, în valoare de 60.000 de euro destinate achiziționării unei locuințe proprii, au fost reduse la cenușă. Acest eveniment a declanșat depresia, iar fără să-și dea seama, a căutat alinare în băuturile alcoolice. A început să se izoleze de prieteni și de lumea cu care obișnuise să trăiască, căutând noi prieteni care împărtășeau același viciu.

„Dintr-o dată nu m-a mai intereseat de nimic și de nimeni. Nu mai puneam preț pe nimic, mi-am dat seama de atunci că începe degradarea mea umană, conștient am fost din prima clipă. Am început să beau bere după bere, mergeam la petreceri. La început beam 3, 4 pahare și mă lua somnul, și când mergeam dimineața la emisiuni, la Etno, consumam ceva înainte.

Am prins, apoi, rezistență și am ajuns campion, în sensul că toți dormeau pe sub mese și eu rămâneam în picioare. Beam de când mă trezeam, non stop, a prost! Dar a început și șubrezirea, corpul meu se alcoolizase, moralul era la pământ, gândeam doar negativ. Alcoolul distruge tot ce înseamnă demnitate la un om!”, s-a confesat Alexandru Pătrașcu.

A ajuns într-un punct în care nu îi mai păsa de nimic! Cariera sa muzicală nu mai reprezenta o preocupare, iar transformarea sa dintr-un tânăr impecabil într-un individ neîngrijit era evidentă. A petrecut o perioadă semnificativă izolat în propria casă, refuzând să participe la evenimente și să onoreze invitațiile la concerte. Problemele financiare au accentuat starea sa dificilă, singura sa sursă de venit fiind reprezentată de împrumuturi.

„Când prietenii îmi spuneau că mă distrug, eu îi îndepărtam! Devenisem o legumă, nu mai aveam putere, nu mai eram în stare să fac nimic. Pur și simplu stăteam! Cei care trec printr-o astfel de problemă, primul pas e să accepți că ai o problemă! Trebuie să recunoști că miroși a băutură, că arăți în ultimul hal, că nu mai gândești limpede.”, a mai mărturisit artistul.

Citește interviul integral AICI

Citește și: Ce cantitate de alcool va permite Uniunea Europeană să consumi la volan. Noua limită de vârstă pentru carnet