Cinci cadavre au fost recuperate din epava avionului în care a murit designerul Missoni

Rămăşiţele pământeşti provenind de la cinci trupuri rămase captive în avionul care l-a avut la bord pe designerul italian Vittorio Missoni, prăbuşit în largul coastelor statului Venezuela pe 4 ianuarie, au fost recuperate de autorităţile judiciare din această ţară sud-americană.

RomaniaTV.net
22 oct. 2013, 11:48
Cinci cadavre au fost  recuperate din epava avionului în care a murit designerul Missoni

Scafandrii din Marina naţională „au recuperat 19 rămăşiţe umane” provenind de la cinci sau şase persoane care se aflau în avionul la bordul căruia era şi designerul italian Vittorio Missoni, avion prăbuşit în largul coastelor Venezuelei, a explicat pentru presă procurorul general Luisa Ortega, după o întrunire la care au participat familiile pilotului şi copilotului venezueleni, ambasadorul italian la Caracas şi avocatul familiilor victimelor, informează AFP citată de Mediafax.

Autorităţile vor efectua o serie de teste ADN pentru a identifica victimele.

„Nicio prelevare nu a putut fi realizată de pe al şaselea trup, pentru că accesul la epava aparatului de zbor a fost extrem de dificil pentru scafandrii care au efectuat trei scufundări între 12 octombrie şi 19 octombrie”, a precizat Luisa Ortega.

Citeşte şi Uimitor: 130 de PASAGERI au scăpat cu viaţă după ce un AVION s-a prăbuşit în MARE VIDEO

Pe 4 ianuarie, avionul care îi transporta pe Vittorio Missoni, soţia sa, Maurizia, un alt cuplu italian şi doi membri ai echipajului s-a prăbuşit în mare, în apropiere de arhipelagul Los Roques, la scurt timp după ce decolase, în timp ce se îndrepta spre Caracas. Resturile avionul au fost localizate la sfârşitul lunii iunie la o adâncime de 80 de metri.

Vittorio Missoni, în vârstă de 58 de ani, era fiul cel mare al lui Ottavio Missoni, fondatorul casei italiene Missoni în 1953, care a decedat în luna mai, la vârsta de 92 de ani.