Cinci copii din Olt, evacuaţi din cauza inundaţiilor

Autorităţile locale şi pompierii au evacuat, sâmbătă, cinci copii din comuna Movileni, care locuiesc în case inundate, minorii fiind duşi la rude din localitate ale căror case nu sunt afectate de inundaţii.

19 apr. 2014, 16:47
Cinci copii din Olt, evacuaţi din cauza inundaţiilor

Reprezentantul ISU Olt, Cornel Gogolan, a declarat că părinţii copiilor evacuaţi au refuzat să părăsească locuinţele inundate considerând că nu sunt în pericol, potrivit Agerpres.

„A fost luată preventiv decizia evacuării copiilor din casele inundate. Părinţii lor nu au dorit să îşi părăsească locuinţele dar copii au fost duşi la rude din aceeaşi localitate, ale căror case nu sunt inundate sau în pericol de a fi inundate”, a spus Cornel Gogolan.

Sâmbătă în judeţul Olt, ploile abundente au provocat inundaţii în mai multe localităţi din judeţ, fiind afectate comunele Movileni, Şerbăneşti, Crâmpoia, Schitu, Perieţi, precum şi oraşele Potcoava şi Scorniceşti. Şi în municipiul Slatina a intrat apa în două locuinţe, dar pompierii au reuşit să o evacueze în cursul zilei.

Din cauza ploilor au apărut probleme şi în alimentarea cu energie electrică, în comuna Poboru fiind nealimentaţi cu energie 1.100 de consumatori iar la Corbu sunt 50 de consumatori fără energie electrică.

În cursul zilei de sâmbătă, în judeţ, au fost inundate sute de gospodării, aproape 1.000 de hectare de teren agricol şi păşuni, zeci de fântâni, podeţe. Au fost şi cazuri de locuinţe inundate, cele mai multe asemenea situaţii înregistrându-se în comuna Perieţi (15 locuinţe în care a intrat apa), Movileni (şase locuinţe inundate), Şerbăneşti (şase locuinţe inundate). În ce priveşte numărul gospodăriilor inundate, în comuna Şerbăneşti sunt 200 inundate, în Movileni sunt 50 de gospodării inundate, în oraşul Potcoava sunt peste 130 inundate, în comuna Schitu sunt 90 de gospodării inundate, în Perieţi sunt 20 de gospodării inundate şi în Crâmpoia sunt 10 anexe gospodăreşti afectate.

Unele drumuri locale, poduri şi podeţe din localităţile menţionate au fost de asemenea afectate de inundaţii.

Echipaje de pompieri acţionează şi în prezent pentru evacuarea apei din locuinţe şi gospodăriile inundate, precum şi pentru monitorizarea situaţiei din teren.

Citeşte şi: ALERTĂ METEO înainte de Paşte: Cod portocaliu de INUNDAŢII în opt judeţe