Cinci curse aeriene au fost anulate pe Aeroportul din Iaşi din cauza ninsorii

Cinci curse aeriene care trebuia să decoleze sau să aterizeze pe Aeroportul din Iaşi au fost anulate luni, până în prezent, în timp ce zborul de Viena a fost redirecţionat spre Aeroportul Otopeni, din cauza ninsorii şi a vizibilităţii reduse.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 14:48
Cinci curse aeriene au fost anulate pe Aeroportul din Iaşi din cauza ninsorii

Directorul Aeroportului Iaşi, Gheorghe Corjăuţeanu, a declarat, luni, că până la ora 15.30, au fost anulate două curse Bucureşti-Iaşi, două curse Iaşi-Bucureşti, toate aparţinând companiei Tarom, precum şi zborul Carpatair Timişoara-Iaşi, care trebuia să aterizeze la Iaşi, la ora 10.00.

Totodată, zborul de Viena, care urma să ajungă la Iaşi la ora 13.00, a fost redirecţionat spre Aeroportul Otopeni, unde a aterizat în condiţii de siguranţă.

Luni, pe Aeroportul din Iaşi a aterizat un singur avion, cel de Bucureşti, zborul înregistrând o întârziere de o oră şi jumătate.

„Cauza anulării zborurilor o reprezintă condiţiile meteo nefavorabile. Vizibilitatea e redusă, nu se văd balizele. Doar un zbor de Bucureşti a putut veni, însă a ajuns la ora 10.30, faţă de ora 9.00, cum era programat. Avionul de Viena a ajuns deasupra aeroportului, dar nu a putut ateriza, aeronava fiind redirecţionată spre Bucureşti”, a afirmat directorul aeroportului ieşean.

El a precizat că, cel mai probabil, vor fi anulate toate zborurile de luni de pe aeroportul ieşean.

„Mai avem cinci curse azi (luni – n.r.), între care două Bucureşti-Iaşi şi două retur, precum şi avionul de la Timişoara. Îmi este greu să cred că se va putea opera în următoarele ore. Meteorologii spun că la Iaşi ninsorile se vor opri la miezul nopţii, iar cel mai probabil de mâine dimineaţă activitatea reintră în normal”, a spus Gheorghe Corjăuţeanu.