Cinci deputaţi au demisionat din PSD şi vor activa ca neafiliaţi

Cinci deputați social-democrați au anunțat, luni, Biroul permanent al Camerei Deputaților că demisionează din PSD și vor activa ca neafiliați, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
02 feb. 2015, 19:10
Cinci deputaţi au demisionat din PSD şi vor activa ca neafiliaţi

Este vorba de Dumitru Chiriță, Florentin Gust, Petre Petrescu, Scarlat Iriza și Radu Popa. Cel mai probabil, aceştia se vor alătura proiectului politic iniţiat de către Mircea Geoană şi Marian Vanghelie.

Peste 1.000 de persoane au participat duminică, la Romexpo, la lansarea grupului de inițiativă a Noului Proiect Social Democrat, inițiat de Mircea Geoană și Marian Vanghelie.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de stat al României.

Alături de inițiatori, s-au aflat o serie de parlamentari între care Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tătaru, Cătălin Croitoru, Petre Petrescu Florentin Gust, Valer Marian.

Între inițiatorii grupului, s-au mai aflat consilierii lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie, Ana Cătăuță și Bogdan Georgescu.

În cadrul lansării, Marian Vanghelie a declarat că, în ultimii ani, stânga nu a avut lideri care să vorbească „în favoarea oamenilor, şi a tinerilor, şi a a muncitorilor”.

„Eu cred că ţara asta, în primul şi în primul rând, are nevoie de normalitate, are nevoie de oameni pregătiţi. Din păcate, când se ajunge la guvernare, fiecare uită ceea ce a propus, uită ceea ce a spus şi, de fapt, nu există nici stânga, nu ştiu dacă există dreapta, ştiu că există interese personale. Stânga nu există, stânga nu există nu de ieri, nu de azi, nu pentru că a fost dat afară Vanghelie, nu pentru că a fost dat afară Mircea Geoană, nu pentru că noi suntem aici, ci, din păcate, că nu am avut în ultimii ani de zile lideri de stânga, care să vorbească în favoarea şi a dumneavoastră, şi a oamenilor, şi a tinerilor, şi a muncitorilor. Unde este stânga, dacă noi mergem cu impozit de 16% pentru toată lumea ca să nu îi supărăm pe cei care au 10.000 de euro?” i-a întrebat Vanghelie.