Cinci idei de mic dejun care îţi vor aminti de copilărie. Care este preferata ta

Astăzi vă propunem cinci idei de mic dejun care îţi vor aminti de copilărie. Cu siguranţă ţi-ai dori să încerci din nou grişul de lapte făcut de mama sau delicioasele frigănele.
Alina Costache
06 mart. 2022, 08:00
Cinci idei de mic dejun care îţi vor aminti de copilărie. Care este preferata ta

Cinci idei de mic dejun care îţi vor aminti de copilărie. Vă mai amintiţi când aţi mâncat ultima dată un mic dejun ca în perioada în care mama vă trezea în fiecare dimineaţă pentru a merge la şcoală? Astăzi vă vom aminţi de copilărie.

Cinci idei de mic dejun care îţi vor aminti de copilărie

Griș cu lapte. Cine nu îşi aminteşte de deliciosul griş cu lapte preparat de mama. Dacă era servit cu miere sau dulceaţă, era bucurie mare în casă, O porție de griș cu lapte era micul dejun perfect pentru o dimineață rece.

Citeşte şi Cele mai frumoase jocuri ale copilăriei în România comunistă. Idei de distracţie când nu existau tablete, Catan sau Monopoly

Prima dată, mama fierbea laptele, adăuga o lingură de zahăr. După ce dădea în fiert, se adăuga grişul şi se amesteca. În doar câteva minute, micul dejun era gata.

Ouă fierte moi cu pâine prăjită. Aceasta este o altă idee de mic dejun ca în copilărie. Combinația dintre gălbenușul moale și pâinea crocantă era pur şi simplu delicioasă. Uneori, oul era amestecat cu puțină pâine într-un castronel și îl mâncam cu lingurița.

Frigănele. Cine nu îşi aminteşte de frigănele? Era micul dejul preferat de majoritatea copiilor. Se tăiau feliile de pîine potrivit de groase, după care se treceau prin ou, lapte şi zahăr sau sare, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Se prăjeau şi în doar câteva minute micul dejun era gata.

Pâine cu unt  Un mic dejun rapid la care se apelau de multe ori părinţii era format din felii din pâine unse cu unt sau margarină. Uneori erau servite simplu, cu sare, alteori erau unse și cu dulceață sau miere, iar în alte ocazii telemeaua însoțea felia de pâine unsă cu unt.  O cană de ceai fierbinte și aveam suficientă energie.

Lapte cu pâine. Un castron cu lapte în care înmuiam pâine, peste care adăugam zahăr era perfect pentru micul dejun. Acest mic dejun este usor de pregătit, foarte rapid şi săţios. Pe lângă asta, este o metodă bună pentru a folosi pâinea rămasă din ziua precedentă, scrie libertatea.

Citeşte şi Constantin Dulcan dezvăluie secretul tinereții: ”Una dintre condiții este dieta hipocalorică”  

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!