Cinci imigranţi români, capturaţi în timp ce încercau să pătrundă ilegal din Canada în Statele Unite

Cinci imigranţi români au fost capturaţi de autorităţile americane în timp ce încercau să pătrundă ilegal din Canada în Statele Unite, anunţă procurori din SUA.

RomaniaTV.net
06 feb. 2018, 19:24
Cinci imigranţi români, capturaţi în timp ce încercau să pătrundă ilegal din Canada în Statele Unite

Potrivit procurorilor din SUA, un bărbat din Mexic şi unul din Guatemala au încercat să transporte ilegal cinci români din Canada în Statele Unite. Şase persoane – un cetăţean mexican şi cinci imigranţi români – au fost capturate vinerea trecută în zona Canaan, în statul american Vermont, în timp ce încercau să intre pe teritoriul SUA, relatează agenţia Canadian Press şi publicaţia Chronicle Herald.

Călăuza mexicană le-a spus anchetatorilor americani că are permis de rezidenţă în Canada, precizând că i se ceruse de persoane din Montreal să conducă cinci imigranţi români în SUA.

Suspectul din Guatemala a fost arestat separat, el precizând că primise 1.000 de dolari pentru operaţiunea de îndrumare a imigranţilor români spre Rhode Island.

Cei doi suspecţi – din Mexic şi Guatemala – sunt acuzaţi de conspiraţie pentru transportarea în Statele Unite a unor persoane fără vize de călătorie. Trei dintre cei cinci români au fost plasaţi în arest preventiv pentru a fi martori în proces.