Cinci lucruri pe care trebuie să le ai cu tine când mergi la plajă

Este foarte important ca atunci când mergi la plajă să ţii cont de câteva lucruri esenţiale, scrie unica.ro.

RomaniaTV.net
23 iun. 2012, 05:54
Cinci lucruri pe care trebuie să le ai cu tine când mergi la plajă

1. Prima pe listă este loţiunea sau crema cu factor de protecţie solară. Este bine ca în primele zile de expunere la soare să foloseşti o cremă cu SPF ridicat.

2. Este bine să ai la tine şi puţin alcool sau oţet. Alcoolul este bun dacă te înţepi în scoici sau pietre, iar oţetul pentru înţepăturile meduzelor.

3. Un alt lucru de care este bine să ţii cont este administrarea unei aspirine tamponate, înainte de a merge la plajă. În felul acesta o să fi protejată de insolaţie şi de durerile de cap provocate de expunerea prelungită la soare. Aspirina reduce şi senzaţia de discomfort, cauzată de arsuri.

4. Este recomandat ca în loc de bere sau alcool să se consume fructe. Cele două băuturi te deshidratează, ceea ce poate duce la ameţeli şi dureri de cap. Fructele şi apa plată sunt o variantă sănătoasă.

5. Pe lista lucrurilor pe care e bine să le ai cu tine la plajă se află şi jucăriile sau jocurile. Indiferent că eşti cu copiii sau cu prietenii, ai putea să iei cu tine şi o minge, cărţi de joc, o hârtie şi un pix.

Citeşte şi REGULI de vară pentru cei mici. Vezi cum îţi PROTEJEZI copilul de soare