Cinci persoane, reţinute în cazul TENTATIVEI DE ASASINAT a interlopului Bogdan Mararu

Cinci dintre cele şase persoane duse la audieri la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ în cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu au fost reţinute, vineri seară, de procurori.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 19:35
Cinci persoane, reţinute în cazul TENTATIVEI DE ASASINAT a interlopului Bogdan Mararu

Procurorii DIICOT Neamţ au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a cinci persoane duse la audieri în cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu.

Cei cinci urmează să fie prezentanţi, sâmbătă, magistraţilor Curţii de Apel Bacău cu propunerea de arestare preventivă, relateză Mediafax.

Şase pesoane au fost duse la audieri, vineri după-amiază, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ, în urma tentativei de asasinat a interlopului Bogdan Mararu.

Vineri, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău şi SCCO Neamţ, au prins în flagrant delict trei tineri membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism. Conform DIICOT, sub coordonarea liderului grupării, în vârstă de 43 de ani, suspecţii au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, „în vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului”.

Membrii grupării intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale din Piatra Neamţ, aparţinând altor două persoane.

Atentatul cu bombă a avut loc vineri dimineaţă pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ, pachetul cu dispozitiv exploziv fiind montat sub maşina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. În zona respectivă se află sediul Direcţiei de Finanţe, Spitalul Judeţean, două biserici şi o bancă.

Locatarii din blocul în faţa căruia era parcată maşina au fost evacuaţi, zona fiind izolată şi evacuată timp de aproximativ 12 ore.

Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, declara că zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. El preciza că starea de alertă din Piatra Neamţ a fost declanşată în jurul orei 02.00, când a fost semnalată bomba.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, afirma că suspecţii erau monitorizaţi de SRI şi DIICOT încă din luna decembrie, iar vineri dimineaţă SRI a intervenit pentru prinderea acestora.

El a precizat că vineri dimineaţă, încă din jurul orei 03.00, o echipă de pirotehnişti ai Brigăziii specializate antiteroriste a SRI s-a aflat la faţa locului şi a aplicat procedurile standard pentru aceste situaţii, însă s-a decis ca acţiunea să fie coordonată de o echipă suplimentară care a fost trrimisă de la Bucureşti. Operaţiunea de detonare a bombei a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Potrivit acestuia, SRI a găsit sub maşina de la Piatra Neamţ „un kilogram de explozibil plastic de provenienţă străină”.

Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

În 14 noiembrie 2010, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamţ, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.