Cinci reguli care te ajută să scapi de celulită

Celulita este o bătaie de cap pentru multe femei. În cele mai multe cazuri celulita sau "coaja de portocală" apare la vârste fragede. Multe dintre femei încearcă diverse tratamente de eliminarea a celulitei, însă, de cele mai multe ori, fără niciun rezultat. Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă cinci reguli de bază pentru ameliorarea celulitei.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 20:46
Cinci reguli care te ajută să scapi de celulită

Feriți-vă de carbohidrați după ora 18.00. Evitați dulciurile, fructele, făinoasele și leguminoasele (fasole, mazăre) la masa de seară, glucidele din compoziția lor vor fi transformate ușor în grăsime. Limitați-vă la proteine slabe (pește, carne) și multe legume, pe cât posibil consumate proaspete, ca salată. Concluzia: nu lăsați carbohidrații de la masa de seară să se transforme în celulită pe timpul nopții.

Faceți o orgie de antioxidanți. Vitaminele antioxidante A, C și E sunt principalele arme de luptă împotriva radicalilor
liberi și au proprietatea de a întări și proteja pielea. Faceți abuz de legume proaspete, care cu cât sunt mai puternic colorate, cu atât conțin mai mulți antioxidanți și fitonutrienți cu efect benefic. Nu uitați de fructe, semințe, nuci, alune, migdale, sunt produsele ideale pentru o gustare anticelulitică.

Creșteți aportul de lecitină. Lecitina este o substanță implicată în transportul colesterolului și substanțelor grase din sânge, fiind unul din factorii care împiedică depunerea acestora pe pereții vasculari, datorită capacității ei de emulsificare.
La nivelul pielii, lecitina protejează celulele dermice, așa că introduceți în alimentația curentă soia și derivatele de soia, conopidă, roșii, spanac și portocale.

Folosiți-vă de acizii grași esențiali omega -3. Rolul acestora este să reducă procesele inflamatorii (inclusiv celulita), să întărească structura pielii și să neutralizeze procesele oxidative declanșate de radicalii liberi. Pe lângă suplimentele de omega-3
din farmacii, nu uitați să consumați de minim 2 ori/săptămână pește gras (somon, ton, sardine, macrou, hering). Sursele vegetale de acizi grași omega-3 sunt fructele oleaginoase (nucile) și semințele de in.

Mâncați proteine slabe la fiecare masă. Faceți un obicei din a introduce la fiecare masă o mică porție de carne slabă, pește, ouă sau tofu. Proteinele conțin albumină și aceasta ajută la drenajul lichidelor care stagnează între adipocite. Celulita
reprezintă în primul rând o stază limfatică cu inflamație la nivelul pielii, care provoacă aspectul de „coajă de
portocală”, deci evacuarea acestui edem local are drept consecință ameliorarea problemei.