Cinci români au murit într-un accident grav în Spania. Alţi trei sunt răniţi

Cinci români au murit într-un accident rutier, produs duminică seară în Spania. Un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit cu un camion, la Figueres, în provincia Girona. Patru alte persoane au fost rănite, dintre care trei grav şi una uşor.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 13:34
Cinci români au murit într-un accident grav în Spania. Alţi trei sunt răniţi

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 22:45, la kilometrul 754 al drumului naţional N-II, potrivit rtve.es. Se pare că microbuzul, care se îndrepta spre nord, s-a ciocnit frontal cu un camion care venea dinspre Barcelona, în timp ce încerca să facă o depăşire.

Cinci români din microbuz au murit (trei bărbaţi şi două femei), iar alţi trei români au fost răniţi grav. Şoferul camionului înmatriculat în Spania a fost rănit uşor.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Josep Trueta de Girona y al Comarcal de Figueres.

După accident, traficul a fost blocat în ambele direcţii timp de patru ore.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea, a confirmat faptul că este vorba de opt români împlicaţi în accidentul de duminică seară din Spania. „Probabil că este vorba de cetăţeni români care munceau în Spania şi se întorceau în România. Este o anchetă în curs şi vom aştepta un rezultat. Autorităţile specializate din România vor informa familiile cetăţenilor români. Au fost cinci victime, decedate, şi 3 răniţi. Nu pot să va spun dacă mai sunt alte victime în acest moment”.

Din primele informaţii rezultă că cei opt români se îndreptau spre casă. Furgoneta aparţine unei societăţi comerciale din Caraş Severin. Autorităţile spaniole au declarat că au luat legătura cu partea română pentru a stabili procedurile de repatriere ale celor cinci persoane decedate.