Cinci români implicaţi în accidentul teribil din Ungaria. Doi dintre ei, răniţi grav. Anunţ de ultimă oră al MAE

Cinci români au fost implicaţi în accidentul produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta. Doi dintre ei au suferit răni grave şi au fost spitalizaţi.

12 mart. 2023, 16:15

Ministerul de Externe a transmis o actualizare potrivit căreia încă doi români au fost victime ale carambolului cauzat de o furtună de praf. Primele informaţii indicau doar trei români implicaţi.

Cinci români implicaţi în teribilul accident din Ungaria

În continuarea precizărilor de presă din data de 11 martie 2023 (http://www.mae.ro/node/61280), Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgență al misiunii diplomatice de către alți doi cetățeni români implicați în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta.

Astfel, potrivit datelor obținute până la acest moment, în total cinci cetățeni români, dintre care unul cu dublă cetățenie, au fost implicați în gravul accident de circulație. Dintre aceștia, doi au fost spitalizați, unul dintre cetățenii români spitalizați fiind deja externat și deplasandu-se în România. Celălalt cetățean român internat primește, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităților ungare. 
În ceea ce privește persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autoritățile ungare au precizat că aceasta nu este cetățean român.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autoritățile locale și cu familiile cetățenilor români, fiind pregătită să acorde asistență consulară conform competențelor legale”, arată Ministerul de Externe într-un comunicat.

Vezi si Momentul producerii carambolului din Ungaria, surprins pe camerele de bord. Imagini şocante de la accidentul în care au fost implicate 42 de autovehicule

Cauza producerii accidentului, o furtună de praf

Reamintim că în carambolul produs sâmbătă în Ungaria au fost implicate 42 de autovehicule, şi anume cinci camioane şi 37 de autoturisme. Acestea s-au ciocnit pe tronsonul kilometrului 26 al autostrăzii M1, pe sensul de ieşire din Budapesta. Accientul a avut loc în jurul orelor 14.30.

Potrivit datelor preliminare, în urma accidentului au ars 19 vehicule, o persoană a decedat, iar 13 persoane au suferit răni grave. Poliţia a închis autostrada M1 în ambele sensuri.

Citeste si Ucraina schimbă tactica de luptă după atacul masiv al rușilor. Măsuri suplimentare de securitate pentru protejarea infrastructurii

Cauza producerii carambolului a fost o furtună de praf care a redus aproape complet vizibilitatea. În ultimele zile s-a lucrat pe terenul agricol din jur, iar vântul puternic a ridicat praful și l-a aruncat pe autostradă.

Conform informațiilor noastre, unele mașini au intrat în porțiunea în care sufla vântul. Cineva a apăsat frâna și a avut loc accidentul în masă”, a spus purtătorul de cuvânt al operatorului de autostrăzi, László Szimicsku, potrivit Libertatea.ro.