Ucraina schimbă tactica de luptă după atacul masiv al rușilor. Măsuri suplimentare de securitate pentru protejarea infrastructurii

Ucraina implementează măsuri de securitate suplimentare după atacul masiv de săptămâna aceasta, a anunțat ministrul ucrainean de Interne.

12 mart. 2023, 09:25
Ucraina schimbă tactica de luptă după atacul masiv al rușilor. Măsuri suplimentare de securitate pentru protejarea infrastructurii

Oficialii de la Kiev pun în aplicare măsuri suplimentare de securitate și apărare în întreaga Ucraină pentru a proteja infrastructura critică și zonele rezidențiale de un alt atac rusesc la nivel naţional, a declarat sâmbătă ministrul ucrainean de Interne, Ihor Klymenko, la televiziunea națională, potrivit CNN.

Măsuri suplimentare pentru contracararea „atacurilor de răzbunare” ale ruşilor

Pot spune că suntem întotdeauna pregătiți pentru așa-numitele „atacuri de răzbunare” când inamicul distruge insidios nu numai infrastructura critică, ci și clădiri rezidențiale.

Aș dori să vă reamintesc că, de la începutul invaziei pe scară largă, peste 40.500 de astfel de lovituri au fost efectuate pe teritoriul țării noastre. Au fost distruse aproximativ 152.000 de clădiri rezidențiale și aproximativ 400.000 de instalații de infrastructură publică„, a declarat Klymenko.

Citeste si Lupte crâncene la Bahmut. Parașutiștii ruși au fost trimiși în sprijinul mercenarilor Wagner

Ucraina schimbă tactica de luptă după atacul masiv al rușilor

Ministrul ucrainean de Interne a mai spus că nu poate intra în detalii referitoare la măsurile de securitate suplimentare, dar a precizat că autoritățile încearcă să ajute locuitorii să se simtă în siguranță, în special în orașele în care au avut loc cele mai multe atacuri. Oficialii securizează centrele în care oamenii se pot adăposti, se pot încălzi și își pot încărca dispozitivele și efectuează „patrulări intensificate”, a dezvăluit el.

Reamintim că joi, Rusia a lansat un atac masiv asupra Ucrainei lansând 95 de rachete, inclusiv șase rachete balistice Kinzhal care au capacitatea de a evita apărarea antiaeriană a Kievului, a anunțat armata ucraineană.

Citeste si Papa Francisc, anunț de ultimă oră despre o posibilă vizită în Ucraina și Rusia: ”Voi merge în ambele locuri sau …