Cinci semne că ar trebui să te lași de condus și să treci la transportul în comun. Autoturismul tău este cel care scoate la iveală abilitățile slabe de șofer

Starea în care se află un autoturism spune multe despre abilitățile unui șofer, indicând în mod clar dacă are sau nu abilități de bază.

09 sept. 2023, 14:56
Cinci semne că ar trebui să te lași de condus și să treci la transportul în comun. Autoturismul tău este cel care scoate la iveală abilitățile slabe de șofer
Cinci semne că ești un șofer slab

Există diferite modalități prin care ne putem da seama cât de bun sau slab este un șofer, fără a fi becesar un test care să măsoare abilitățile sale de conducere.

Cel mai simplu mod de a afla este să observi cu atenție mașina unui conducător auto. Starea unui autoturism spune multe despre proprietar.

Unul dintre semnele care evidențiază incapacitatea șoferului este starea suprafețelor exterioare ale caroseriei, în special a celor care sunt mai expuse microziunilor.

Citește și: Cât de des trebuie să faci schimbul de ulei la mașină. Motorul poate fi afectat puternic dacă nu faci acest lucru la timp

Totodată, barele de protecție sunt primul punct al mașinii la care trebuie să fiți atenți dacă doriți să trageți o concluzie relativ sigură despre abilitățile proprietarului.

Și starea aripilor este importantă, deoarece la majoritatea vehiculelor acestea se află într-un punct orb și, prin urmare, trebuie estimată poziția vehiculului și distanța care îl separă de obstacole pentru a evita orice contact.

Roțile mașinii reprezintă și ele un indiciu. Șoferii atenți evită micro-contactele cu pavajul, care pot strica atât janta, cât și anvelopa. O jantă fără zgârieturi înseamnă că avem de-a face cu un șofer atent.

Citește și: De ce se strică turbina? Iată ce faci greșit atunci când conduci mașina

Alte lucruri care ne pot oferi o imagine asupra unui șofer sunt presiunea în anvelope, starea luminilor și oglinzilor sau chiar curățenia interiorului sau exteriorului mașinii.

Un șofer care își neglijează mașina poate fi considerat un conducător auto căruia nu îi pasă de buna funcționare a unui vehicul.