Cinci simptome serioase la copii pe care nu ar trebui sa le ignori

Atunci când copilul pare mult mai slăbit decât este el de obicei când este bolnav, atunci trebuie mers la medic. Specialiştii recomandă ca atunci când instinctul îţi spune că trebuie să mergi la spital, să faci asta, chiar dacă, la final, se dovedeşte că a fost doar o alarmă falsă.

14 feb. 2013, 21:03
Cinci simptome serioase la copii pe care nu ar trebui sa le ignori

Iata cinci situaţii în care trebuie să mergi de urgenţă la spital cu copilul tau.

1. Temperatura mare

Atunci cand copilul este rosu la fata sau cu temperatura, primul instinct este sa mergi la medic de urgent. Insa nu intotdeauna este nevoie de asta. Cel mai important nu sunt gradele din termometru, ci simptomele pe care le are copilul. Febra este, de fapt, raspunsul organismului impotriva unei infectii. Daca copilul face febra, inseamna ca sistemul lui imunitar functioneaza.

Daca, in schimb, temperatura creste mai mult sau febra persista mai mult de 3-4 zile, este nevoie sa mergeti de urgenta. In situatia in care copilul este mai mic de doi ani, trebuie mers la doctor in urmatoarele 48 de ore de la declansarea febrei.

2. Dureri de cap

O durere de cap obisnuita trece fie cu analgezice, fie prin odihna. Insa cum iti dai seama daca durerea de cap a copilului tau este una obisnuita sau este ceva serios?
Daca durerea de cap persista, este intensa, iar copilul nu mananca, nu se joaca, nu se uita la programele sale favorite la TV, este cazul sa mergi la medic.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro