Cinci soluţii de la Dr. Oz pentru a scăpa de durerile de stomac

Dr. Oz vă vine în ajutor şi vă prezintă care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de stomac şi cu ajutorul căror remedii naturale le puteţi trata, scrie eva.ro.

RomaniaTV.net
19 iul. 2012, 17:31
Cinci soluţii de la Dr. Oz pentru a scăpa de durerile de stomac

Durerile de stomac pot apărea atât din cauza fumatului, consumului de alcool sau cafea, cât şi din cauza alegerilor alimentelor cum ar fi prăjeli, alimente foarte grase sau cele care sunt foarte greu de digerat.

Mai mult, şi stresul poate constitui un factor care duce la durerile de stomac.

Pentru a atenua durerile de stomac, Dr. Oz recomandă:

1. Acordă o atenţie sporită alimentaţiei. Dr. Oz avertizează că dacă te confrunţi adesea cu stări de diaree este foarte posibil să ai intoleranţă la lactoza din lapte sau consumi prea multe fructe. Pentru a favoriza eliminarea alimentelor şi a calma stomacul, este indicat să consumi fibre din tărăţele de psyllium, cereale integrale, fructe şi legume întregi.

Dr. Oz mai subliniază faptul că atunci când ai dureri de stomac este bine să mănânci puţin şi des.

2. Capsule cu ulei de mentă. Uleiul de mentă ajută la relaxarea stomacului şi poate calma crampele abdominale.

Variante posibile: ceai de mentă, ghimbir sau muşeţel.

3. Probioticele. Iaurturile sau laptele bătut (rezultat prin fermentare naturală) sunt bogate în probiotice, respectiv bacteriile bune care au rolul de a reduce inflamaţiile care afectează stomacul.

4. Exerciţiile fizice. Atunci când ai probleme cu stomacul sau constipaţie, o alergare uşoară ajută mai mult decât îţi poţi imagina.

5. Acupunctura. Această tehnică poate împiedica apariţia hiperacidităţii şi favorizează eliminarea reziduurilor toxice din colon.