Cinci turişti, blocaţi în Masivul Bucegi pe o porţiune cu gheaţă

Publicat: Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 15:15 // Actualizat: Sâmbătă, 01 Decembrie 2012 15:15 // Sursa: RTV.net

Cinci turişti au rămas blocaţi pe munte, pe o porţiune cu gheaţă la aproape 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, sâmbătă după-amiază, ei cerând ajutorul salvamontiştilor din staţiunea Buşteni care au început operaţiunea de recuperare.

Salvatorii montani au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă după-amiază, pentru recuperarea a cinci persoane care au urcat la aproape 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi şi care, ajungând într-o porţiune acoperită cu gheaţă, nu mai pot nici să înainteze, nici să se întoarcă pe drumul pe care au urcat, a declarat şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că cei cinci turişti au plecat sâmbătă din staţiunea Buşteni pe firul Văii Albe, un traseu dificil din Bucegi şi că, potrivit informaţiilor pe care turiştii le-au dat telefonic, ei s-ar afla la 1.950 de metri altitudine.

Salvamontiştii din Buşteni au plecat în căutarea celor cinci.

Salvatorii montani îi avertizează pe turişti să nu urce pe munte la altitudini mari, întrucât traseele montane sunt închise iar partea superioară a Masivului Bucegi este acoperită cu un strat subţire de zăpadă sub care se află gheaţă.

Gheorghe Haiduc a declarat că sâmbătă echipele de salvamontişti au întors din drum mai multe grupuri de turişti care intenţionau să urce pe munte neechipaţi şi care nici nu se informaseră înainte asupra stării traseelor montane.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Masivul Bucegi turisti blocati turişti blocaţi bucegi turisti masivul bucegi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H