Cinci zile de caniculă în Capitală. Termometrele vor indica până la 37 de grade la umbră în București. ISU a transmis o serie de recomandări pentru populație

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică cod galben pentru Municipiul București și județul Ilfov, valabilă pentru astăzi, 12.07.2023, de la ora 10:00, până duminică, 16.07.2023, ora 21:00.

12 iul. 2023, 11:24
Cinci zile de caniculă în Capitală. Termometrele vor indica până la 37 de grade la umbră în București. ISU a transmis o serie de recomandări pentru populație

Meteorologii ANM anunță cinci zile de caniculă în Capitală. Vremea va fi caniculară în București, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade, anunță ANM.

Citește și: Furtuni violente în zona Moldova, au căzut copaci şi stâlpi, mii de gospodării nu au energie electrică

”Valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35….37 de grade, iar în după-amiaza zilei de joi (13 iulie) se va situa în jurul valorii de 39 de grade. Minimele termice vor fi de 19…22 de grade. Probabilitatea pentru manifestări ale instabilității atmosferice va fi mai ridicată în cursul serilor și al nopților de 12 și 13 iulie”, potrivit ANM.

În aceste condiții, ISU București – Ilfov a făcut o serie de recomandări pentru populație pentru zilele caiculare:

  • Evitaţi deplasările, aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00;
  • Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare;
  • Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe;
  • Evitaţi băuturile ce conţin cofeină sau zahăr în cantitate mare;
  • Nu consumaţi alcool – vă deshidratează;
  • Evitaţi alimentele cu un conţinut sporit de grăsimi;
  • Nu lăsaţi copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme;
  • Cereţi sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferinţă, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.