Cincisprezece persoane din Prahova, arestate pentru furturi de haine şi electrocasnice din magazine

Cincisprezece persoane din Prahova au fost arestate pentru furt calificat şi contrabandă cu tutun. În urma percheziţiilor făcute la locuinţele acestora au fost găsite sute de articole de îmbrăcăminte şi electrocasnice furate din magazine, precum şi 65 de saci cu tutun prelucrat.

12 apr. 2013, 09:14
Cincisprezece persoane din Prahova, arestate pentru furturi de haine şi electrocasnice din magazine

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Daniel Radu, 15 persoane care au fost ridicate şi duse la audieri joi, în urma a 39 de descinderi, au primit mandate de arestare preventivă sub acuzaţiile de furt calificat şi contrabandă cu tutun.

În urma descinderilor făcute de poliţişti şi jandarmi la locuinţele suspecţilor au fost descoperiţi 65 de saci cu tutun prelucrat, dar şi foarte multe articole de îmbrăcăminte, electronice şi electrocasnice despre care anchetatorii presupun că ar proveni din furturi din magazine.

Astfel, la percheziţii au fost găsite articole vestimentare noi, în valoare de aproximativ 15.000 de euro, dar şi un dispozitiv de demagnetizat sistemele de siguranţă antifurt aplicate în magazine pe îmbrăcăminte. În plus, anchetatorii au găsit la locuinţele suspecţilor parfumuri, dar şi obiecte electronice şi electrocasnice despre care se presupune că ar proveni tot din furturi.

De asemenea, o parte dintre persoanele arestate în acest caz sunt suspectate şi de cămătărie.

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi din Prahova au participat, joi dimineaţă, la 39 de descinderi la locuinţele mai multor persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni, între care furt şi cămătărie.