Cine a creat sacoul roșu al Andreei Esca. Puțină lume știe asta: „Am lucrat foarte mult pentru Pro TV”

Cine a creat sacoul roșu al Andreei Esca. De 28 de ani, imaginea știristei purtând un sacou roșu elegant în prima transmisiune Pro TV este strâns legată de debutul postului și de celebra frază "Bună seara, România, bună seara, București". An de an, pe 1 decembrie, prezentatoarea reînvie tradiția, purtând aceeași piesă vestimentară iconică.

09 apr. 2024, 10:41
Cine a creat sacoul roșu al Andreei Esca. Puțină lume știe asta: „Am lucrat foarte mult pentru Pro TV”
Cine a creat sacoul roșu al Andreei Esca

Cine a creat sacoul roșu al Andreei Esca. Puțină lume știe cine se află în spatele designului sacoului roșu, iar misterul a fost dezvăluit recent de creatoarea de modă Romanița Iovan, în cadrul podcastului lui Cătălin Măruță, „Acasă La Măruță”.

Cine a creat sacoul roșu al Andreei Esca

Am lucrat foarte mult pentru Pro TV. Deci îmbrăcam crainicele la Pro TV. Sârbu i-a dat business Laviniei, fostei neveste, să se ocupe de vestimentația crainicilor, și la fete, și la băieți. Esca, toată gașca. Lavinia, pentru că a fost manechin, de la FCTB, cunoscându-mă pe mine, că am prezentat și eu pentru ei când aveau nevoie, a venit la mine, eu având casă de modă. Am lucrat eu. Deci ea, în antrepriză, m-a luat pe mine. Eu produceam, ea le lua. În primii ani eu le-am creat. Sacoul ăla roșu al Andreei Esca e făcut de mine”, a dezvăluit creatoarea de modă Romanița Iovan.

Deși creatoarea de modă nu își mai amintește detaliile exacte ale designului, sacoul roșu a intrat în istoria televiziunii românești ca un simbol al profesionalismului și al eleganței.

Citește și: Andreea Esca face furori nu numai la TV, ci şi în bucătărie! Rețeta simplă și delicioasă care i-a cucerit pe fanii vedetei

Ce religie are Andreea Esca

Andrea Esca a explicat că s-a convertit la catolicism când s-a căsătorit cu Alexandre Eram, deși a fost botezată ortodoxă. Cu toate acestea, a menționat că își păstrează credința în sufletele ortodoxe și continuă să meargă la biserica ortodoxă. Copiii lor au fost, de asemenea, botezați în religia catolică. Andreea Esca a subliniat că schimbarea a fost necesară pentru căsătorie, iar familia lor este acum o combinație complexă de tradiții religioase.

Eu sunt o catolică pârâtă pentru că sunt botezată ortodox, și recunosc, merg în continuare la biserica ortodoxă, am niște sfinți ortodocși în care cred și rămân acolo, în sufletul meu, dar am trecut la romano-catolici atunci când m-am măritat pentru că nu puteam altfel să facem căsătoria rămânând fiecare așa, de fapt așa era atunci, am înțeles că se poate, că unele biserici acceptă, altele nu.

Noi nu am avut această șansă să fim acceptați fiecare cu… În 2000 ne-am căsătorit, deci iată, 24 de ani se fac imediat. Și atunci am trecut la romano-catolici ca să mă căsătoresc cu Alex, care este botezat romano-catolic. Copiii sunt și ei romano-catolici. Tata e greco-catolic, totul e complicat.

Știi că în Ardeal erau greco-catolici până în 1948 când au zis comuniștii că toată lumea trece la ortodocși obligatoriu. Și după Revoluție s-a întors la biserica lui, la greco-catolici”, a spus Andreea Esca.