Cine ar putea să-i ia locul lui Putin. Lista scurtă a celor trei favoriţi pentru funcţia de președinte al Rusiei

Războiul din Ucraina se prelungeşte, iar analiştii fac deja scenarii legate de epoca post-Putin, chiar dacă liderul de la Kremlin a infirmat zvonurile legate de sănătate precară sau de retragerea de la putere.

08 iun. 2022, 09:39
Cine ar putea să-i ia locul lui Putin. Lista scurtă a celor trei favoriţi pentru funcţia de președinte al Rusiei

Vladimir Putin este la cârma Rusiei de aproape două decenii. Cu toate acestea, „operațiunea sa specială” fără precedent în Ucraina nu a fost până acum atât de bine primită de elitele ruse pe cât ar fi sperat președintele. Totuși, dacă Putin va fi înlăturat, cine este cel mai probabil să-l înlocuiască? Iată o listă a posibililor favoriți pentru funcția de președinte al Rusiei.

Invazia Ucrainei a ridicat semne de întrebare serioase cu privire la stabilitatea psihică a liderului de la Kremlin. În plus, escaladarea violențelor și sancțiunile economice severe impuse Rusiei nu se potrivesc prea bine cu planurile unor oamenii din cercul de apropiați a lui Putin. Ba chiar mai mult de atât, câțiva oligarhi i-au cerut acestuia să oprească invazia, potrivit express.co.uk.

Vladimir Putin prevede o perioadă de glorie pentru economia rusă. Liderul de la Kremlin ignoră sancţiunile Vestului

Toate acestea, dar și amenințările lui Putin cu un război nuclear, stârnesc nemulțumiri atât în rândul elitei ruse, cât și în rândul populației, iar mii de cetățeni ruși au ieșit în stradă pentru a participa la demonstrații împotriva războiului. Peste 14.200 de persoane au fost arestate de la început pentru participare, potrivit Grupului Independent de monitorizare OVD-Info.

Chiar și cei mai bogați și mai puternici oligarhi ruși s-au pronunțat împotriva conflictului. De exemplu, Oleg Tinkov, fondatorul Băncii Tinkoff din Rusia, a declarat într-o postare pe Instagram: „Oameni nevinovați mor în Ucraina acum, în fiecare zi, acest lucru este de neconceput și inacceptabil”. Așadar, haideți să vedem care sunt cei trei favoriți pentru funcția de președinte al Rusiei, potrivit sursei citate.

Cine ar putea să-i ia locul lui Putin:

Mikhail Mishustin
Mihail Mishustin este actualul prim-ministru al Rusiei și unul dintre posibilii candidați pentru a-l înlocui pe Putin. Fost director al Serviciului Federal de Impozitare din Rusia, Mishustin a ajuns să-l cunoască bine pe președintele rus.

El a fost plasat convenabil în funcție pentru a reduce decalajul dintre puternicele agenții de securitate ale Rusiei și birocrați, deoarece agenția fiscală este implicată atât în ​​documente, cât și în aplicarea reglementărilor. Cu toate acestea, premierul rus a primit un număr mare de critici de-a lungul timpului.

Serghei Sobyanin
Serghei Sobyanin este un alt potențial candidat. Primarul Moscovei, în vârstă de 63 de ani, este considerat unul dintre cei mai influenți oameni din Rusia, cu o carieră politică de peste trei decenii. Sobyanin și-a păstrat reputația de primar eficient și a supravegheat un program amplu de reconstrucție a Moscovei, pentru a transforma capitala într-un oraș european modern. Se spune că Sobyanin și-ar fi exercitat autoritatea în interesul lui Putin pe parcursul mandatului său, așa că ar putea fi pe primul pe listă.

Vladimir Putin şi-a ieşit din minţi: „Vom folosi mijloacele noastre de distrugere, până la anihilare!”
Serghei Șoigu
Ministrul apărării, în vârstă de 64 de ani, Serghei Șoigu este considerat cel mai mare lider militar al Rusiei, după generalul Georgy Jukov, din cel de-al Doilea Război Mondial. Șoigu a preluat funcția de ministru al apărării în 2012, în ciuda faptului că nu avea experiență militară anterioară, supraveghind revizuirea și modernizarea armatei Rusiei.

Totodată, Șoigu a jucat un rol esențial în organizarea invaziei Ucrainei. Totșuși, ascensiunea sa la putere ar putea fi complicată din cauza implicării în invazia Ucrainei care, după cum spuneam, nu este foarte populară în rândul poporului rus. Cu toate acestea, se spune că el este mai pragmatic decât Putin, așa că ar putea fi o opțiune mai favorabilă pentru preluarea președinției, scrie sursa citată.