Cine e Cezar Grumăzescu, actorul român care joacă alături de Catherine Zeta-Jones în „Wednesday”, serialul-fenomen filmat în România care a făcut senzație pe Netflix

"Wednesday" este de săptămâni întregi în topul celor mai urmărite seriale de pe Netflix. O mulțime de români au început să vizioneze producția regizată de Tim Burton, filmată chiar în țara noastră.

15 ian. 2023, 11:33
Cine e Cezar Grumăzescu, actorul român care joacă alături de Catherine Zeta-Jones în „Wednesday”, serialul-fenomen filmat în România care a făcut senzație pe Netflix

Serialul „Wednesday” a avut premiera pe data de 23 noiembrie 2022 pe Netflix și de atunci se bucură de un succes incredibil. Regizat de Tim Burton, serialul îi are în distribuție pe Jenna Ortega (rol principal – Wednesday), Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Gwendoline Christie, Riki Lindhome, Jamie McShane, Hunter Doohan, Percy Hynes White, Emma Myers, Joy Sunday, Georgie Farmer, Naomi J. Ogawa, Christina Ricci, Moosa Mostafa.

După lansare, în mai puțin de o săptămână, serialul a stabilit deja un record. A înregistrat 341,2 de milioane de ore de vizionare în toată lumea (mai mult decât sezonul 4 al serialului „Stranger Things”) și a devenit cea mai vizionată serie în engleză de până acum.

Povestea serialului „Wednesday”

Serialul prezintă povestea lui Wednesday, personajul din Familia Addams, o adolescentă cu abilități paranormale. După ce a fost exmatriculată din liceu pentru că a încercat să-i omoare pe bătăușii care-l terorizau pe Pugsley, fratele ei, Wednesday Addams începe să meargă la Nevermore Academy, școala de monștri unde, odinioară, au învățat și părinții ei, Gomez și Morticia. În vreme ce încearcă să fie acceptată și se luptă cu abilitățile care-i provoacă viziuni, Wednesday investighează o serie de crime comise de un monstru ciudat.

Cine e Cezar Grumăzescu, unul dintre actorii români care apar în serial

Ceea ce nu știu foarte mulți e că în serialul-fenomen de pe Netflix joacă și români. Pe lângă George Burcea, fostul soț al Andreei Bălan, care interpretează rolul lui Lurch, valetul celebrei familii Addams, mai sunt doi români care apar în această producție. E vorba de Cezar Grumăzescu (în serial este antrenorul de scrimă al Acadademiei Nevermore, pe nume Vlad) și Victor Dorobanțu (Thing, mâna care e cel mai bun prieten al lui Wednesday).

Cezar Grumăzescu, originar din Iași, are 34 de ani și cochetează cu actoria încă de când era în liceu. S-a înscris în trupa de teatru a Colegiului „Mihai Eminescu” din Iaşi, iar mai târziu a absolvit și Universitatea de Arte Teatrale şi Cinematografie (UNATC), la clasa profesorului Florin Zamfirescu și masterul la clasa lui Gelu Colceag.

Cezar Grumăzescu este actor al Teatrului Mic din București, unde joacă în numeroase spectacole precum „Locotenentul din Inishmore”, „A douăsprezecea noapte”, „Mama”, „Legături primejdioase”, „Romeo şi Julieta”, „Deșteptarea primăverii”, „Viața și moartea lui Richard 2”. Nu e străin nici de lumea cinematografiei, a jucat de-a lungul timpului în filme precum „Imaculat”, „Coborâm la prima”, „Diaz – Don’t Clean Up This Blood” sau „Soldații. Poveste din Ferentari”.

Actorul a povestit că a ajuns să joace rolul lui Vlad, antrenorul de scrimă din „Wednesday” după ce a dat un casting. „Castingul pentru Wednesday a fost ca orice alt casting. Am fost sunat, mi s-a explicat despre ce rol este vorba şi am dat o probă. Mi s-a spus de la început că voi fi în rolul antrenorului Vlad, iar la a doua probă nu a mai fost nevoie să fac o scenă cu text, ci doar să fac o demonstraţie de scrimă”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Cezar Grumazescu (@cezar.grumazescu)

Odată cu apariția producției pe cea mai populară platformă de streaming de la noi, Cezar Grumăzescu recunoaște că a devenit mult mai vizibil, s-a ales inclusiv cu mai mulți urmăritori pe rețelele sociale și deja e recunoscut de alții. E foarte recunoscător pentru că a avut ocazia să joace alături de actori străini și cu regizorul Tim Burton.

„Producţia Wednesday a avut un buget imens, cred că o sută de milioane de dolari. Foarte importante sunt şi locurile de muncă ce apar cu o asemenea producţie. Noi, actorii din România, care suntem într-o industrie foarte mică, nu visăm şi nici nu ne permitem să visăm că vom lucra cu cei de la Hollywood, din Anglia, din Franţa, unde sunt actori cunoscuţi. Însă, când vin astfel de producţii în România, este o şansă foarte mare pentru noi, actorii, să lucrăm mai mult şi să ne vedem alături de nume mari din industria filmului”, a declarat el pentru ziaruldeiași.

„Cât am fost la filmări pentru „Wednesday”, îmi doream enorm, ca toată lumea, să fac o poză cu Tim Burton . Doar că nu voiam să-l deranjez cu aşa o banalitate, mereu era foarte concentrat pe set, lucra la foc continuu, nu-l vedeam nicioadată stând. Mi-am luat inima-n dinți abia în ultima zi de filmare, mi-am zis că nu pot să ratez această şansă. Pe cât de emotionat eram eu, pe atât de relaxat şi drăguț a fost el. Tin foarte mult la această poză”, a mărturisit Cezar Grumăzescu.

Seria tv a fost filmată în România

Mare parte din scene au fost filmate în Castelul Cantacuzino, care în serial e internatul Nevermore, locul principal al acțiunii. De asemenea, s-au filmat multe cadre și la Universitatea Politehnică, la Grădina Botanică sau la Casa Monteoru. Imaginile în care Wednesday Addams îi pedepsește pe hărtuitorii fratelui său aruncându-le piranha în apă au fost filmate la bazinul de înot Dinamo. S-a mai filmat și la Gara Regală din Sinaia și la conacul Olga Greceanu.

Netflix a anunțat oficial că „Wednesday” va avea și sezonul 2. Nu se știe momentan când încep filmările și când va fi lansat, dar e cert că va exista o continuare a poveștii.