Cine este autorul atacului de la Londra. Condamnat pentru propagandă teroristă, tânărul se afla sub monitorizarea poliţiei FOTO-VIDEO

Poliţia a făcut publică identitatea atacatorului de la Londra, este vorba despre Sudesh Amman, un tânăr de 20 de ani, care a ieşit din închisoara în urmă cu o săptămână.

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 06:20

Tânărul a fost condamnat pentru propagandă teroristă în anul 2018, după ce a postat pe reţelele de socializare imagini ale activităţilor grupării teroriste Stat Islamic şi a făcut apologie acestie organizaţii. Acesta avea 17 ani în momentul comiterii ultimei infracţiuni.

Agresorul se afla sub monitarizaea poliţiei chiar în momentul atacului, iar autorităţile consideră că incidentul are legătură cu terorismul islamic. Acesta avea prins de corp un fals mecanism prin care voia să dea impresia că est eun kamikaze, având pe piept nişte cutii metalice.

Citeşte şi: Atac TERORIST la Londra. Bărbatul împuşcat de poliţie a murit. Ce declară martorii

Agresorul a apucat să rănească cu o macetă două persoane, un bărbat în vârstă de 40 de ani şi o femeie de 50 de ani, înainte ca poliţia să intervină si să îl lichideze prin împuşcare, fiind urmărit de un poliţist îmbrăcat în civil.

Bărbatul ar fi intrat într-un magazin de pe o stradă comercială din sudul Londrei, unde a început atacul. Apoi a ieșit din magazin și a înjunghiat o femeie care mergea pe stradă împingând un căruț cu un copil. 

Martorii au relatat că au auzit ulterior trei focuri de armă și au văzut un bărbat culcat la pământ în fața unei farmacii, în timp ce poliția se apropia și striga la persoanele aflate în apropiere să se dea la o parte. 


loading...