Cine este bărbatul care a murit în explozia de la Rafinăria Petromidia. Avea 32 de ani

Explozia de la Rafinăria Petromidia s-a soldat cu şase victime, dintre care una şi-a pierdut viaţa. Este vorba despre Iulian Atanasiu, de 32 de ani.

03 iul. 2021, 08:29

Cine este bărbatul care a murit în explozia de la Petromidia. Vineri dimineață, Iulian a intrat în tură, fiind schimbul 1, urmând să termine programul la ora 14.00. Ultima postare pe pagina sa de Facebook a avut-o joi dimineața, când a fotografiat răsăritul de soare.

Cine este bărbatul care a murit în explozia de la Petromidia

Cine se trezește de dimineață… Lucrează în ture!“, a scris Iulian.

Era căsătorit de trei ani și avea un copil mic. Soția lui lucrează tot la Rompetrol.

La câteva ore de la decesul lui Iulian, soţia sa, Olesea, a scris o postare răvăşitoare:

Citeste si Beatrice Mahler atrage atenţia despre riscul la care se pot expune oamenii din zona Rafinăriei Petromidia Năvodari. Recomandarea făcută de medic!

Citez „În clipa în care ne naștem, deja îi suntem datori vieții cu o moarte”(Iulian)… Voi fi acră, voi fi arogantă, voi fi mai rea decât de obicei vă mulțumesc pentru condoleanțe, dar dacă aș primi câte 1 leu pentru fiecare cuvânt de „condoleanțe”, cred că aș deveni dintr-o dată, nu știu cum să zic frumos , daaar aș deveni o văduvă foarte bogată .

Cred că pot zice că trăiesc tragedia vieții mele, sunt văduvă la 33 de ani cu un copil orfan la 2 ani , chiar dacă am rămas fără suflet, știu că „tati” dacă ar fi lângă mine mi-aș primi cel mai de vis șut în fund pentru a mă ridica, și mai știu că nu s-ar plictisi să facă asta iar și iar și iar

#ViațaCuEva am rămas cu #RazaMeaDeSoare

#RăsăritulȘiApusulMeu în aceiași inimă„, a scris Olesea pe Facebook.

Care a fost cauza exploziei

Reamintim că un incendiu violent a izbucnit în cursul zilei de vineri la Rafinăria Petromidia Năvodari! Focul și fumul puternic s-au putut observa și de pe plaja din Mamaia, dar și din localitățile din împrejurimi, precum Corbu.

Explozia a avut loc la parcul de rezervoare al rafinăriei. Explozia a avut loc la instalația Hidrofinare Petrol – Motorină. Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu-Tesloveanu, a anunțat care a fost cauza izbucnirii incendiului de la Petromidia.

Din păcate, la instalaţia de hidrofinare benzină, în jurul orei 12.30, apărut un incendiu. Flacăra, suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegi, care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervenţiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi, au intrat echipaţi cu echipamente speciale de protecţie împotriva focului. Într-un final am reuşit să îl găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic. (…) A fost afară pe o platformă în care sunt diverse echipamente industriale. Pe platformă în momentul respectiv erau cinci persoane, în zonă. Toate cele cinci au fost rănite, doi mai uşor, unul mediu şi unul sever”, a explicat directorul companiei.

Citeste si De la ce a pornit incendiul la Rafinăria Petromidia. Primele declarații ale directorului general al Rompetrol Rafinare