De la ce a pornit incendiul la Rafinăria Petromidia. Primele declarații ale directorului general al Rompetrol Rafinare

Directorul general al Rompetrol Rafinare a anunţat de la ce a pornit incendiul la Petromidia. Potrivit acestuia, cauza tragediei a fost o conductă fisurată.

02 iul. 2021, 16:39
De la ce a pornit incendiul la Rafinăria Petromidia. Primele declarații ale directorului general al Rompetrol Rafinare

De la ce a pornit incendiul la Rafinăria Petromidia. Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu-Tesloveanu, a anunțat care a fost cauza izbucnirii incendiului de la Petromidia.

De la ce a pornit incendiul la Rafinăria Petromidia

“Din păcate, la instalaţia de hidrofinare benzină, în jurul orei 12.30, apărut un incendiu. Flacăra, suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegi, care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervenţiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi, au intrat echipaţi cu echipamente speciale de protecţie împotriva focului. Într-un final am reuşit să îl găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic. (…) A fost afară pe o platformă în care sunt diverse echipamente industriale. Pe platformă în momentul respectiv erau cinci persoane, în zonă. Toate cele cinci au fost rănite, doi mai uşor, unul mediu şi unul sever”, a explicat directorul companiei.

Citește și VIDEO Momentul exploziei de la Petromidia Năvodari, surprins în imagini de turişti de pe plaja din Mamaia

Felix Crudu-Tesloveanu a mai precizat că incidentul a apărut după ce o conductă s-a fisurat.

“La prima vedere, dar o să investigăm cu autorităţile şi cu experţii, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaştem detalii, a apărut flacără, în zonă, specific, motorină, se aprinde imediat, temperaturi foarte mari. (…) În momentul în care avem situaţii de genul ăsta se intervine cu plan de urgenţă, se opresc toate instalaţiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii. Imediat cum a apărut incendiul, în camera de comandă şi operatorii din instalaţiile respectiv intervin conform instrucţiunilor de lucru pentru situaţii de urgenţă. Deci se opreşte tot”, a mai precizat directorul general al Rompetrol Rafinare.

Reamintim că un incendiu violent a izbucnit în cursul zilei de vineri la rafinăria Petromidia Năvodari! Focul și fumul puternic se puteau observa și de pe plaja din Mamaia, dar și din localitățile din împrejurimi. Cinci persoane au fost rănite. Un alt angajat care iniţial a fost dat dispărut, a fost găsit mort. Autorităţile au activat plan roşu de intervenţie, iar autorităţi au transmis mesaje prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Citește și Primele imagini cu victimele exploziei de la Petromidia. Care e starea lor. Pompieri din cinci județe au intervenit la fața locului