Cine este bărbatul care a salvat o pisică din ruinele cutremurului din Turcia! Ce nume i-a pus felinei care a emoționat o lume întreagă

Ali Cakas este numele bărbatului care a salvat o pisică, la 11 zile de la cutremurul devastator din Turcia. Tânărul are 33 de ani și este ciclistul echipei naționale turce de mountain bike.

22 feb. 2023, 14:52

Imaginile cu pisica salvată după 129 de ore, de sub dărâmături, au făcut înconjurul lumii, deoarece felina nu și-a abandonat eroul care scos-o la suprafață.

Ali Cakas, în vârstă de 33 de ani, a reușit să scoată la suprafață animalul care era prins sub dărâmături în Nurdagi, în provincia Gaziantep din estul Turciei.

Pisica cu alb și negru a refuzat să plece de lângă salvator după i-a dat apă și mâncare. Felina s-a așezat pe umerii lui și nu s-a mai dezlipit de el.

Citiți și: Imagini emoționante cu reacția unei pisici salvate după 11 zile de la cutremurul devastator din Turcia VIDEO

Imaginile emoționante cu pisica salvată de sub ruinele din Turcia, virale pe internet

Nici salvatorul nu a putut să stea departe de ea, iar de curând a anunțat că a adoptat-o. Sportivul a luat-o acasă, a îngrijit-o și i-a pus și un nume: Enkaz.

„Acum este pe mâini bune. Aceasta este loialitatea. Ce grație și ce educație”, a scris Ali, pe pagina sa de Instagram.

Iubitorii de animale au fost impresionați de gestul bărbatului și i-au scris o mulțime de mesaje, mai ales că Ali Cakas a salvat și oameni care au fost prinși sub dărâmături.

Imaginile au fost filmate în orașul Gaziantep și postate pe Twitter de Anton Gerashchenko, consilierul ministrului afacerilor interne din Ucraina și a fost vizionat de cel puțin 6 milioane de ori în 24 de ore.

De asemenea, tânărul i-a făcut și un profil de Instagram felinei, care a depășit 20.000 de urmăritori.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ENKAZ🐱 (@enkaz.tr)

Între timp, oamenii din Turcia se tem pentru viețile lor, după valul de seisme.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în Turcia, în provicia Hatay, care a fost deja devastată de seria de seisme majore din 6 februarie şi a fost simţit şi în Siria, Egipt şi Liban. La scurt timp a urmat o replică de 5,8.

Potrivit autorităților, șase persoane au murit şi peste 300 au fost rănite.

Citiți și: Cutremur de 6.4 în Turcia, urmat de 90 de replici. Sunt morţi, răniţi şi clădiri prăbuşite