Cine este deţinutul ucis de Crăciun în Penitenciarul Giurgiu: a omorât o studentă, i-a tranşat cadavrul şi l-a aruncat

Deținutul ucis de Crăciun în Penitenciarul Giurgiu este un criminal care în trecut a omorât o studentă, apoi i-a tranșat cadavrul și l-a aruncat în mai multe locuri din Capitală. Alexandru Rădulescu a acționat în urmă cu 21 de ani la fel ca Gheorghe Dincă: el i-a propus studentei Elena Nedelea să întrețină relații sexuale cu el și a lovit-o mortal în momentul în care fata l-a refuzat. Locatarii blocului de pe Calea Griviței, la subsolul căruia s-a petrecut tragedia, au vorbit în exclusivitate cu o echipă România TV. Urmăriți un material filmat cu o cameră ascunsă.

RomaniaTV.net
26 dec. 2019, 12:01
Cine este deţinutul ucis de Crăciun în Penitenciarul Giurgiu: a omorât o studentă, i-a tranşat cadavrul şi l-a aruncat

Bărbatul ucis în dimineața de Crăciun în grupul sanitar al unei celule de la penitenciarul Giurgiu își ispășea condamnarea pe viață pentru că în 1998 a ucis o studentă. Bărbatul îi propusese să întrețină relații sexuale, fata a refuzat. Așa că a omorât-o după care i-a tranșat corpul și l-a pus în mai mulți saci pe care i-a răspândit în București.

„Știu că a luat o studentă și a băgat-o la subsol…și a tranșat-o! Era un tip la vreo 40 și ceva de ani…. Am aflat târziu, nu că a venit Poliția și că l-a săltat… După câteva luni am aflat!  A scris în ziar și a spus la televizor! Altfel nu s-a știut nimic!”, a povestit un fost vecin.

Elena Nedelea era din Teleorman și avea 23 de ani atunci când a fost tranșată de Alexandru Rădulescu. Fata îl cunoscuse pe criminal în urma anunțurilor pe care le dădea la ziar, ea oferind meditații la limbi străine. Victima era studentă în anul II la Facultatea de Litere din cadrul Universității Spiru Haret. Crima a avut loc pe data de 6 octombrie 1998 în subsolul atelierului de pictură situat la parterul imobilului. Alexandru Rădulescu, care a fost condamnat pe viață, avea 38 de ani când a ucis-o.

„Jos la parter, cum ieșiți pe poartă, imediat în stânga. Dar acum nu mai e nimic acolo. Noi nu prea aveam tangență cu ei. Alea erau ateliere separate, erau închiriate de Primărie. Magazinul fiind la parter, la subsol era amenajat un dormitor. Cel care lucra, pictorul, și cel care făcea vitraliile mai rămâneau și noaptea și mai dormea aici. Poate aici a avut întâlnirea cu studenta pe care a ucis-o! El era angajat sau ajutor pentru cel cu pictura. Deci îl ajuta la tot felul, el făcea și din astea…vitralii…”, mai povesteşte bărbatul.

În timp ce era judecat, Alexandru Rădulescu a încercat de după ori să evadeze. La una din tentative el l-a rănit grav cu o lamă artizanală pe gardianul care îl păzea.

Alexandru Rădulescu a fost omorât de Crăciun la Penitenciarul Giurgiu de colegul de celulă.