O infirmieră de la Spitalul din Bals şi-a abandonat bebeluşul de doar trei zile. Copilul a fost găsit în şoc hipotermic

Identitatea femeii care şi-a abandonat bebeluşul de doar trei zile, într-o cutie de carton, într-o casă părăsită din comuna Morunglav, judeţul Olt, a fost descoperită. Procurorii  Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, au stabilit, vineri, faptul că femeia este infirmieră la spitalul din Balş.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 16:49
O infirmieră de la Spitalul din Bals şi-a abandonat bebeluşul de doar trei zile. Copilul a fost găsit în şoc hipotermic

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, Mihaela Dicanu, mama bebelușului abandonat într-o cutie de carton dintr-o casă părăsită din Morunglav are 40 de ani și mai are acasă încă doi copii.

Citeşte şi: Bebeluş de doar trei zile abondat de mamă. Copilul a fost găsit într-o cutie de carton

„S-a dispus o anchetă in rem pentru rele tratamente aplicate minorului. Față de femeie se va dispune și o expertiză medico-legală pentru a se vedea dacă a avut discernământ, dacă i-a fost afectat discernământul”, a declarat Mihaela Dicanu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș.

Femeia este infirmieră la Spitalul din orașul Balș, iar bebeluşul pe care l-a abandonat într-o cutie avea doar trei zile. Copilul a fost găsit în viaţă, îmbrăcat şi învelit cu o pătură.

„A fost găsit în șoc hipotermic, cu hipotermie severă, 32 grade temperature cutanată, cu glicemie nedetectabilă. În momentul de față este în incubator, cu temperatură cutanată în creștere, cu perfuzie, cu glicemia echilibrată și în curs de echilibrare și a celorlați parametri”, a declarat Lucica Alexe, șef Secție Neonatologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Medicii slătineni au contactat reprezentanții DGASPC Olt, iar asistenții sociali vor prelua bebelușul.