Cine este George Simion. Copreședintele AUR, dispute cu forțele de ordine: ”Mi-am luat și eu porția de gaze și pumni la ficat. Am fost pus la pământ după un meci”

Surpriza de la alegerile parlamentare vine de la Partidul Alianța pentru Unirea Românilor al cărui copreședinte este liderul ultras al grupului "Uniţi sub tricolor”. George Simion este autorul mai multor derapaje xenofobe la meciurile echipei naţionale de fotbal, conform Gazetei Sporturilor.

06 dec. 2020, 23:54
Cine este George Simion. Copreședintele AUR, dispute cu forțele de ordine: ”Mi-am luat și eu porția de gaze și pumni la ficat. Am fost pus la pământ după un meci”

Cine este George Simion

. Copreședintele AUR este activist civic și militează pentru unirea României cu Republica Moldova. Acesta este membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultras care sprijină echipa națională a României.

Citește și: AUR, partidul surpriză de la alegerile parlamentare, vine direct din galerie. George Simion e „ultras” şi liderul „Uniţi sub tricolor”

George Simion a povestit într-un interviu în anul 2019 cum nu a scăpat de porția de gaze și pumni la ficat, dar și cum a fost pus la pământ de jandarmi la un meci pe Giulești, în anul 2012. Acesta a a avut mai multe dispute cu forţele de ordine şi în campania pentru alegerile parlamentare.

”Mi-am luat și eu porția de gaze și pumni la ficat, e adevărat. Am fost pus la pământ după un meci pe Giulești în 2012 (cu Bosnia) și striga un jegos în uniformă. Problema noastră principală este că nu realizăm ce potențial enorm avem. Legea 4 a fost impusă de Jandarmerie prin intermediul lui Mitică și a fost adoptată în totală necunoștință de cauză de Parlament. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi fost reprezentați, dacă ne-am fi folosit toate pârghiile de presiune, dacă am fi acționat uniți. Timpul nu e pierdut, sunt încă multe lucruri pe care le putem face. Ce pot face eu? Să mă folosesc de toate canalele de comunicare pentru a scoate la lumină abuzurile de forță sau nedreptațile legislative” , declara George Simion în 2019.

Cine este George Simion. Copreședintele AUR a luat contact cu realitatea peluzelor din România din anul 2001, când a descoperit fenomenul ultras la nivel continental. ”Am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Sloganul ”Basarabia e Romania!” a fost conceput și popularizat de oameni crescuți în peluze. E nevoie, în continuare, de susținere pentru cauzele patriotice și naționale”.

Citește și: CTP explică ascensiunea AUR până în Parlamentul României: „AUR îşi are originele în Partidul Comunist”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor este suprinza de la alegerile parlamentare din acest an. Noul partid a reușit să obțină  9,1% din voturile românilor.