Cine este Iulian Nunucă, concurentul de etnie romă care a făcut furori la Vocea României. Juraţii au rămas fără cuvinte: „Tatăl meu este lăutar”

Cine este Iulian Nunucă, concurentul de etnie romă care a făcut furori la Vocea României cu versatilitatea sa vocală. Aceta a interpretat piesa „The Prayer”, Andrea Bocelli și Céline Dion, și l-a făcut pe Tudor Chirilă să creadă că pe scenă se află două sau chiar trei persoane.

10 oct. 2022, 12:45

Cine este Iulian Nunucă, concurentul de etnie romă care a făcut furori la Vocea României. Tânărul este originar din comuna Moţca, judeţul Iaşi, şi a crescut într-o familie de lăutari. Deși se mândrește că este țigan, a ales să nu ducă mai departe tradiția lăutărească, ci să cânte un alt gen muzical pe care, la început, tatăl său nu îl înțelegea.

M-am regăsit în muzica pop, clasică, dar n-aș putea să spun că sunt diferit, până la urmă sunt țigan și nu fug de asta, mă mândresc cu toată inima că sunt țigan! Sunt diferit prin faptul că am ales să fac altceva decât ceea ce ei și-au propus”, a spus el.

Deși inițial tatăl lui nu a fost de acord cu genul muzical pe care fiul său îl cântă, ulterior acesta l-a susținut și l-a încurajat, iar acum este foarte fericit pentru alegerea făcută de Iulian.

Citeşte şi: Fiul Monei Nicolici, apariție de senzație la Vocea României. Cum a reacţionat juriul

Cine este Iulian Nunucă, concurentul de etnie romă

Am crezut că sunt doi sau trei oameni pe scenă. Sunt uimit și surprins extrem de plăcut de versatilitatea vocii tale“, a spus Tudor Chirilă.

Impresionată de prestația lui Iulian a fost şi Irina Rimes, care şi l-ar fi dorit pe tânăr în echipa sa. „Este impresionant ce faci, mi-ar plăcea să vii în echipa mea și să mergem de mână cât mai departe la Vocea României. Ar fi o onoare pentru mine să se întâmple asta“, i-a spus Irina Rimes.

Cu toate acestea, Iulian Nunucă a ales să fie antrenat de Tudor Chirilă.

Iulian Nunucă provine dintr-o familie de lăutari, dar, deși tatăl și bunicul său au cântat muzică de petrecere, și-a ales un alt drum. Încă din primii ani de viață, băiatul a fost fascinat de piesele pop pe care le fredona sora sa prin casă, astfel şi-a dat seama că acest gen de muzică i se potrivește cel mai bine.

Iulian a dezvăluit că nu s-a bucurat din totdeauna de susținerea tatălui său. Acesta și-a fi dorit ca fiul să-i calce pe urme și să ducă mai departe tradiția lăutărească.

De mic copil, așa de tare mi-am dorit să fiu pe scena asta. Îmi imaginam cum se întorc toate scaunele… E visul meu. Sora mea mai mare cânta prin casă muzică pop, iar eu eram fascinant, îmi plăcea foarte mult. Ea nu are nicio treabă cu muzica, dar era plăcut să ascult și altceva în afară de ceea ce auzeam de la tatăl meu, anume muzică lăutărească.

Părinții sunt alături de mine într-o oarecare măsură, au fost momente când tata nu mă susținea și nu înțelegea ce cânt, dar mama o face din toată inima, chiar dacă uneori cânt prea mult. Am noroc de faptul că profesorii și prietenii sunt lângă mine și mă încurajează“, a spus Iulian, pentru Bzi.ro.