Cine este olandezul suspectat că a răpit-o şi ucis-o pe fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa VIDEO

Un cetăţean olandez a fost pus sub învinuire pentru lipsire de libertate, agresiune sexuală şi omor, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Târgovişte. Deocamdată, autorităţile nu au anunţat identitatea învinuitului, dar surse din anchetă au dezvăluit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani. Psihologul criminalist Tudorel Butoi a vorbit la România TV despre cazul fetiței de 11 ani găsită moartă pe un câmp. El a declarat că principalul motiv pentru care cetățeanul olandez a fost lăsat în libertate de Poliția din România este legislația noastră învechită și care trebuie schimbată de urgență. Potrivit acestuia, bărbatul era cunoscut în Olanda ca fiind pedofil.

RomaniaTV.net
23 sept. 2019, 10:45
Cine este olandezul suspectat că a răpit-o şi ucis-o pe fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa VIDEO

UPDATE: Au apărut noi date despre pedofilul olandez, care a ucis-o cu bestialitate pe micuţa de 11 ani din Dâmboviţa. Criminalul lucra în Amsterdam la o agenţie de stat. El a apărut şi într-un show tv. 

Joop Visscher a venit în România de patru ori până acum, începând cu anul 2016. Autoritățile române au confirmat că acesta este pedofilul olandez care a ucis-o cu bestialitate pe micuța Mihaela Adriana Fieraru, în vârstă de 11 de ani. Copila se întorcea de la școală, iar pe drum a fost luată cu mașina de cel care avea mai târziu să o sugrume.

Joop Visscher era căsătorit și avea o fetiță mulatră, pe nume Joanne. Pe Flickr acesta a postat zeci de fotografii cu aceasta, încă de când era un bebeluș.

Din profilul lui de Linkedin, aflăm că acesta a studiat istorie, biologie și economie între anii 1990 -1992, iar între anii 2001-2002, culmea, PSIHOLOGIE la Universitatea Open, unde cursurile erau mai mult online.

Pedofilul are și aproximativ 15 tipuri de certificate din domeniul IT, unde de altfel și profesa, unele dintre acesta fiind Microsoft.

În prezent, Visscher lucra în Amsterdam la UWV (Agenția de Asigurări a Angajatilor), care este o autoritate administrativă autonomă, care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Sociale și Ocuparea Forței de Muncă. Acesta era Solutions Architect, după ce în trecut ocupase în cadrul aceleiași instituții funcția de Senior Sharepoint Developer.

Vorbea patru limbi
Acesta avea și propria companie, fondată în ianurie 2018, De Cloudspecialisten care ajuta clienții cu transformarea digitală în cloud prin utilizarea Office365, Microsoft Azure și .Net.

Așadar pedofilul era un specialist în IT și a lăsat urme foarte multe pe internet întrucât avea conturi peste tot. Însă niciunul dintre profilurile sale nu dă de bănuit că ar fi o bestie. Mai mult, pe Linkedin are peste 500 de prieteni, mulți recomandându-l pentru abilitățile sale profesionale.

Visscher vorbea și mai multe limbi străine: engleză, franceză și papiamento. Papiamento sau Papiamentu este o limbă creolă vest-iberică vorbită în Indiile de Vest Olandeze și considerată a fi derivat dintr-un amestec de portugheză, iudeo-portugheză, spaniolă, iudeo-spaniolă, limbi africane, limbi Indigene, engleză și olandeză.

Tudorel Butoi crede că este nevoie ca autoritățile să înasprească legea pentru ca cetățenii străini care intră în țara noastră să fie mai bine verificați.

„Deocamdata suntem în urma, abia de curând s-a luat masura înregistrării in baza de date a pedofililor”, a explicat psihologul criminalist.

Deocamdată, anchetatorii nu au dezvăluit identitatea suspectului. Se cunoaşte doar faptul că este cetăţean olandez, în vârstă de 46 de ani. 

Tudorel Butoiu a venit şi cu o informaţie şocantă despre suspectul olandez. Potrivit acestuia, suspectul este în atenţia autorităţilor olandeze pentru pedofilie.

„Când s-a vorbit cu el nu se ştia, acum se stie. Una e ieri şi alta e mâine. Acum se ştie că este un pedofil aflat la ei în baza de date. Au evidenţa compunerizată şi mult mai avansată”, a dezvăluit Tudorel Butoi, la România TV.

Despre olandez se mai ştie că în perioada în care a stat în România s-a cazat în două locuri în Capitală. Iniţial s-a cazat într-un hotel din sectorul 1 al Capitalei, iar mai apoi a inchiriat un apartament in regim hotelier. Acolo au descins anchetatorii de unde au ridicat probe ADN.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, autorităţile de la Bucureşti a reuşit să dea de urma olandezului duminică seara, când acesta ajunsese deja în Amsterdam.

„Un caz ca asta trebuie sa sensibilizeze omul politic şi pe legiuitor sa înăsprească filtrul acestei globalizari şi interfrontierism. Să nu ştii tune cine e alăa care trece granita, proxenet, pervers? Aceste lucruri trebuie puse rapid la punct”, consideră Tudorel Butoi.

Fata de 11 ani din localitatea dâmboviţeană Gura Şuţii care nu s-a mai întors de vineri acasă a fost găsită, duminică, decedată pe un câmp. Corpul fetei de 11 ani prezenta urme de violenţă. Primele concluzii ale legiştilor au stabilit că fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa a murit sugrumată cu pantalonii pe care îi purta în ziua răpirii. Fetiţa a fost ucisă în cel mult jumătate de oră după ce a fost răpită. De asemenea, rănile găsite pe corpul fetei ar fi fost provocate de animale. 

Principalul suspect în acest caz este un cetăţean olandez în vârstă de 46 de ani, care a părăsit România la bordul unui avion.

În acest caz a fost deschis un dosar penal in rem, iar cercetările se fac cu privire la infracţiunea de omor, lipsirea de libertate şi că nu este exclus nici violul.

Anchetatorii au descins şi în apartamentul închiriat de cetăţeanul olandez suspectat de crima. Oamenii legii au ridicat de-acolo prezervative, dar si alte probe ADN care au fost trimise la Institutul National de Criminalistica pentru a fi comparate cu ce au fost găsite la locul faptei, acolo unde zăcea trupul micutei.