Cine este omul de afaceri mort în accidentul aviatic de pe lacul Colibiţa

Pilotul care a decedat duminică în urmă prăbușirii unui avion ușor în apele lacului de agrement de la Colibița era un om de afaceri din Bistrița.

29 aug. 2022, 08:23

Marius Ionaşcu avea 65 de ani, îşi luase licenţa de zbor în 2016 și deținea o firmă de aparate de aer condiționat. Copilot îi era un cetăţean german de 45 de ani. Bărbatul venise în România împreună cu familia şi voia să se bucure de o experienţă nouă.

Celălalt pasager, cetățeanul german de 45 de ani, a fost transportat la spital deoarece avea atacuri de panică. Acesta a ieșit singur din epavă.

Aeronava era proprietatea privată a omului de afaceri și era nou achiziționată. Se pare că soția afaceristului se afla, de asemenea, într-un aparat de zbor. Cei doi comunicau prin intermediul stației când, la un moment dat, legătura s-a întrerupt.

Cine este Georgiana, tânăra de 28 de ani care a murit în zborul aviatic făcut cadou de iubitul său. Florin este sfâşiat de durere

”Am apucat să aterizăm la bază. Nu doresc la nimeni aşa ceva. Noi sus n-am ştiu nimic. De la un anumit punct al drumului, el nu mai răspundea”, a declarat Narcisa Hotz, soţia copilotului german, potrivit presei locale.

Pilotul a fost scos din aeronavă de oamenii din zonă din apă. Un paramedic care era pe lac în momentul prăbușirii i-a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanţei. Inițial, acesta a răspuns manevrelor, dar în final a suferit un stop cardio-respirator.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconştient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, in patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie sa ii declare decesul la locul solicitării”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Protocolul de resuscitare a început foarte rapid în cazul pilotului după câteva minute în ideea în care unii dintre colegii noştri, pompier-paramedic, aflat în timpul liber, cu sprijinul altor persoane a reuşit să îl scoată din epava avionului şi să-l pună pe o barcă unde să înceapă protocolul de resuscitare”, a afirmat Marius Rus, duminică la Digi 24.

Avion cu două persoane la bord prăbuşit în Lacul Colibiţa. UPDATE: Pilotul a murit după 90 de minute în care salvatorii au încercat să-l resusciteze

El a precizat că la un moment dat bărbatul a fost stabilizat, dar apoi a intrat din nou în stop cardiorespirator. „Protocolul durează 45-50 de minute, dar ţinând cont de situaţia în care în repetate rânduri organismul bărbatului a răspuns manevrelor, la un moment inclusiv s-a reuşit o formă de stabilizare pentru a fi transportat cu elicopterul SMURD la spital, însă, imediat ce a fost urcat în elicopter bărbatul a reintrat în stop cardio-respirator şi acum colegii noştri mai aplică protocolul pentru că încercăm să ne agăţăm de orice speranţă pentru a încerca să salvăm bărbatul”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa Năsăud.