Cine este preotul Alexandru Mazarache, principalul suspect în dosarul de ucidere din culpă a bebeluşului din Suceava. Mărturia unui enoriaş: „Slab, tras la față, ai senzația că îl ia vântul de pe stradă. Postește mult, se roagă și citește”

Alin Chirilă merge duminică de duminică la biserica ”Sf. Împărați Constantin și Elena”, unde a avut loc tragedia de acum câteva zile, când un bebeluş a decedat după ce a fost scufundat în cristelniţă.

04 feb. 2021, 16:13
Cine este preotul Alexandru Mazarache, principalul suspect în dosarul de ucidere din culpă a bebeluşului din Suceava. Mărturia unui enoriaş: „Slab, tras la față, ai senzația că îl ia vântul de pe stradă. Postește mult, se roagă și citește”
Cine este preotul Alexandru Mazarache

Cine este preotul Alexandru Mazarache. Suceveanul Alin Chirilă are numai cuvinte de laudă la adresa preotului lovit de ghinion. Spune despre duhovnic că este un om simplu în toate, iubitor de frumos și cultură.

„Necazul cu bebelușul care a murit după botez s-a întâmplat la biserica la care merg duminică de duminică. Nu vreau ca ceea ce scriu aici să sune ca un laudațio, dar simt nevoia să spun câteva cuvinte despre preotul împlicat în tristul eveniment. Sunt impresiile mele sincere și reale despre acest om, așa cum îl percep și l-am simțit de-a lungul anilor.

După ce în urmă cu ceva ani m-am mutat din Iași în Suceava am luat toate bisericile din oraș la rând (cred că fusesem la vreo zece), m-am dus la Liturghii, am ascultat predici, și după ce am ajuns la biserica ”Sf. Împărați Constantin și Elena” acolo am rămas până în ziua de azi. Cu timpul am început să-l cunosc tot mai bine pe părintele Alexandru și astfel am aflat despre el că este un trăitor, un om simplu în toate, iubitor de frumos și cultură. Slab, tras la față, ai senzația că îl ia vântul de pe stradă la cât e de uscat. Postește mult, se roagă și citește mult. Predicile lui sunt gândite, sunt teologice și au substanță”, povesteşte enoriaşul.

Cine este preotul Alexandru Mazarache

Alin Chirilă spune că preotul Alexandru Mazarache reuşea să creeze printre enoriaşi sentimentul că formează o familie. Mai mult, este foarte iubit de copii, dar şi de medici.

„Puține sunt bisericile în care să existe o atmosferă cum este în biserica părintelui Alexandru. Oamenii parcă formează o familie. La sărbătorile mari vin în costume populare, se cunosc între ei, vorbesc, mănânca împreună, fac acțiuni împreună și sunt uniți. Harul părintelui se vede și din aceea că la fiecare slujbă vin zeci de copii să se împărtășească. 

Citeste si ÎPS Teodosie consideră că scufundarea bebeluşului de la Suceava în cristelniţă s-a făcut în mod greşit: „Nu știu cine a sugerat să botezi copilul cu fața în sus. Cea mai nepotrivită poziţie”

O curiozitate interesantă mai este și faptul ca biserica ”Sf. Constantin si Elena” este magnet pentru… medici! Deși este un lăcaș de cult mic, în el încăpând aprox 100 de oameni, numărul de credincioși medici “pe metru pătrat” este mare. Iar asta nu e tot, la strană cântă un student în anul 5 la medicină, mulți tineri din biserică au terminat medicina sau urmează să dea tot la medicină!”, subliniază Alin.

Preotul organiza frecvent acţiuni umanitare

Totodată, enoriaşul laudă faptul că părintele organizează frecvent acţiuni umanitare.

„Părintele nu e retras din lume. Mereu întreprinde ceva pentru oameni. Prima acțiune de care am auzit când am ajuns la “Sf. Împărați Constantin și Elena” era una care tocmai se incheiase și anume împărțirea unui lot de Biblii credincioșilor din parohie. Apoi au fost serile catehetice și de studiu biblic la care participam și eu cu mult folos, seara în mijlocul bisericii.

Bineînțeles că părintele a înființat și un cor format din copii, ce ne delecta cu frumoase colinde la fiecare sfânt Crăciun. Mai mult, vreo două-trei veri la rând părintele a organizat cursuri de muzică psaltică pentru copii, cursuri predate de el însuși. Să vă spun și despre acțiuni de ajutorare inițiate de părintele? Din când în când părintele face apel la credincioși sa contribuie cu bani pentru ajutorarea unor oameni cu probleme din parohie. Astfel, odată s-au strâns bani pentru lemne, altă dată pentru un frigider, și chiar pentru cineva căruia îi trebuiau niște lucrări dentare! Sumele sunt strânse de o doamnă inimoasă și razbătătoare, Maria-Magdalena pe numele ei, desemnată de părintele ca asistent filantrop și care tot ea se ocupă ca banii să fie de folos celor în nevoi.

Citeste si Teologul Savatie Baştovoi condamnă „spectacolul grotesc” de la botez: „Hristos a zis: Lăsaţi copiii să vină la Mine! Nu a zis: Aduceţi copiii la Mine. Un copil ar trebui botezat la vârsta când îl recunoaşte pe părinte”

De ce v-am spus toate astea? Ca să stiți că acest preot căruia i s-a întâmplat să-i moară un copil după botez este e un om deosebit, smerit, trăitor și iubitor de oameni. Nu știu de ce Dumnezeu a îngăduit asta. Poate ca să-i încerce credința. Îmi pare foarte rău de fiecare dată când aud ca moare un copil. Însă asta a fost voia Domnului și mă supun”, este de părere Alin Chirilă.