Cine este profesorul care și-a pariat casa pe o piesă de la Eurovision. Acesta a fost găsit fără suflare. Iată cum a murit

Daniel Gould a fost un profesor de istorie, care a renunțat la dragostea pentru catredă pentru a-și dedica întreaga viață concursului Eurovision. Acesta a fost găsit fără suflare în timpul unei vacanțe. Iată care este motivul pentru care acesta a decedat.

13 mai 2023, 19:28
Cine este profesorul care și-a pariat casa pe o piesă de la Eurovision. Acesta a fost găsit fără suflare. Iată cum a murit
Profesorul care și-a pariat casa pentru Eurovision

În Marea Britanie, un profesor de istorie s-a îmbogățit pe seama Eurovision. Cum a putut fi posibil? Ei bine, acesta a pariat pe rezultatele concursului. Din păcate, povestea acestuia are un final tragic. Ani întregi, Daniel Gould a trăit exclusiv din pariurile puse cu ocazia concursului Eurovision. Acesta a spus adio catedrei pentru a-și dedica timpul strict pariurilor. Acesta a analizat luni întregi melodiile care urmau să intre în concurs.

Citește și: Senatorul PSD desființează TVR-ul după eșecul lui Theodor Andrei de la Eurovision 2023. „Cum e să ai la TVR un șef cu nume de pasăre cântătoare”

Daniel Gould a absolvit universitatea în anii ’90, dar pasiunea sa nu s-a limitat la istorie, materia pe care avea să o predea, ci s-a extins și în zona muzicală. Acesta a fost un urmăritor înrăit al concursului Eurovision, iar în anul 2004 a realizat că acest lucru i-ar putea aduce și foarte mulți bani.

Profesorul de istorie a analizat atent modul în care erau oferite voturile și a realizat rapid că există un tipar geopolitic, în funcție de care acestea sunt acordate. Printre altele, acesta a concluzionat că țările în care numărul de cetățeni care trăiesc în diaspora este important acordă întotdeauna un număr mare de puncte statului din care aceștia provin. Așa s-a întâmplat în cazul Germaniei și al Turciei, precum și a României, votată masiv din Italia.

Daniel Gould a testat această teorie și a și avut succes în faza semifinalelor Eurovision, începând cu 2004. Totuși, pentru a avea parte de un câștig semnificativ, acesta era nevoit să parieze sume mari de bani. Concret, la 100.000 de lire puse în joc, acesta câștiga aproximativ 3.000 de lire. Aceste pariuri au venit pentru acesta la pachet cu un nivel de stres extrem de ridicat. Acesta a mărturisit că nici nu putea să suporte anunțarea rezultatelor, potrivit BBC.

Sistemul creat de acesta a funcționat, iar în anul 2009, după ce a ghicit faptul că Eurovision va fi câștigat de piesa „Fairytale” a lui Alexander Rybak, acesta a hotărât să renunțe la meseria sa, pentru a se concentra exclusiv pe pariuri. În anii care au urmat, Daniel a continuat să parieze, ridicând miza de fiecare dată. Pentru a avea șanse de câștig cât mai mari, profesorul de istorie își petrecea tot timpul căutând informații despre cei care urmau să concureze la Eurovision, despre trendurile muzicale, dar și despre tendințele de vot conform influencerilor din domeniu.

Profesorul care și-a pariat casa pentru Eurovision

Pariurile reușeau să îi aducă câștiguri masive, de aproximativ 50.000 de lire sterline, la fiecare concurs. În anul 2018 acesta a pariat contravaloarea apartamentului său din Londra, bazându-se pe succesul Israelului. Totuși, acesta a fost un pariu care i-a pus multe probleme, dat fiind că în timpul finalei, piesa Fuego a artistei cipriote Eleni Foureira, pe care nu o creditase cu mari șanse, a fost revelația show-ului. În acest punct, totul părea pierdut, deoarece casele de pariuri își modifică cotele în rimp real, iar profesorul de istorie nu mai avea cum să-și recupereze investiția. Din fericire pentru acesta, Israelul a câștigat la limită, aducându-i încă un câștig uriaș.

În același ani, mai precis în decembrie 2018, Daniel a fost găsit fără suflare, în timpul unei vacanțe. El avea 43 de ani și acuza de ceva timp dureri puternice de cap.  Raportul medico-legal a confirmat că profesorul avea o tumoră la creier, despre care acesta nu avea cunoștință.

Citește și: Mihai Trăistariu tună și fulgeră după ce Theodor Andrei a ratat calificarea în finala Eurovision 2023: „Un show mai prost ca în finala românească”