Senatorul PSD desființează TVR-ul după eșecul lui Theodor Andrei de la Eurovision 2023. „Cum e să ai la TVR un șef cu nume de pasăre cântătoare”

Concursul Eurovision 2023 a născut, și de această dată, controverse majore. Pariciparea lui Theodor Andrei în semifinala concursului a adus un val de ură, atât asupra lui, cât și asupra TVR. Iată ce a comentat un senator PSD.

13 mai 2023, 17:32
Senatorul PSD desființează TVR-ul după eșecul lui Theodor Andrei de la Eurovision 2023. „Cum e să ai la TVR un șef cu nume de pasăre cântătoare”

Joi, în data de 11 mai, a avut loc cea de-a doua semifinală Eurovision 2023. În această etapă a concursului a participat și România, care din păcate nu s-a calificat în marea finală a celui mai important concurs muzical din Europa. Țara noastră a fost reprezentată de Theodor Andrei, un tânăr de doar 19 ani, care a interpretat piesa compusă chiar de el, D.G.T (Off and on). Faptul că nu s-a calificat a stârnit nenumărate comentarii negative, atât la adresa lui, cât și la adresa televiziunii publice.

Citește și: Așa arată iubita lui Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision. Diana a urcat cu el pe scenă în semifinala concursului

Mai multe persoane cheie din showbiz-ul românesc au emis tot felul de păreri cu privire la modul în care a fost organizată selecția națională pentru Eurovision. Lucrurile nu se opresc, totuși, aici. Și Radu Cristescu, un senator PSD, a comentat foarte dur modul în care TVR a gestionat această situație, dar și cheltuiala uriașă pe care televiziunea publică și-a asumat-o pentru participarea la concurs.

„Umilința de la Eurovision a costat contribuabilii români aproape 400.000 de euro, din bugetul unei instituții, TVR, veșnic falite și veșnic salvate de stat. Ar fi interesant de aflat lista completă a băieților deștepți care au supt din felia Eurovision, muncind – nu-i așa? – pentru onoarea României la Liverpool. Te și întrebi cum e să ai la TVR un șef cu nume de pasăre cântătoare, iar la concurs să trimiți un păsăroi afon?

Una peste alta, aventura Eurovision 2023 mi se pare o mare iresponsabilitate, dat fiind că din banii ăia făceau Iohannișii un drum pînă la Sharm-el-Sheikh, dacă nu chiar și retur. Data viitoare, cînd mai tocați banii românilor, gîndiți-vă mai bine care sunt adevăratele priorități ale țării…”, a afirmat deputatul PSD.

Cine este Theodor Andrei, cel care a reprezentat România la Eurovision

La numai 19 ani, Theodor Andrei este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Tânărul nu a pierdut nicio clipă, iar până acum a câștigat nu mai puțin de 200 de premii, la nivel național și internațional. Acesta s-a bucurat și de Premiul Myosotis, câștigat pentru cea mai bună creație. Vorbim despre piesa „Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul „FRAGIL”.

Tânărul artist se pregătește să intre la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale., fiind pasionat de teatru de mai mulți ani. Acesta își dorește să facă performanță și din acest punct de vedere, motiv pentru care a urmat și Colegiul Național Dinu Lipatti.

Citește și: Mihai Trăistariu tună și fulgeră după ce Theodor Andrei a ratat calificarea în finala Eurovision 2023: „Un show mai prost ca în finala românească”